Gezocht: zandlopers!

Met de Amsterdam Marathon nog vers in ons geheugen zijn we alweer klaar voor een nieuwe uitdaging: de halve en kwart marathon van Egmond. Voor echte bikkels, want je loopt over het strand en door de duinen.

Loop met ons mee!
Iets voor jou? Team VIVA, gesponsord door wehkamp.nl, zoekt nog meelopers! Geen nieuwjaarsduik, maar een nieuwjaarsloop: op 12 januari vindt de PWN Egmond Halve Marathon plaats in Egmond aan Zee. Dat is 21,1 kilometer langs de kust, door de duinen en over onverharde en heuvelachtige wegen. En hopelijk houden we onze voeten droog, want het strand is tijdens de loop uitzonderlijk smal: het water bereikt al rond 13.30 uur de hoogste stand, terwijl de laatste lopers dan nog een uur over het strand moeten rennen.
Mocht de halve marathon toch nét iets te ver voor je zijn: je kunt ook kiezen voor de kwart marathon (10,5 km).

Schrijf je nu in
Zin om met VIVA de uitdaging aan te gaan? Wacht niet te lang, want het aantal startbewijzen is beperkt. Ga naar het inschrijfformulier om je in te schrijven. En ook met de training helpen we je op weg: op facebook.com/vivasportief vind je volop motivatie en tips. Zoek je nog een goede hardloopoutfit? Bezoek dan de speciale hardloopshop op wehkamp.nl.


FAQ: PWN Egmond Marathon
Hoe duur is het om me in te schrijven?
Aan de deelname van de Egmond Marathon zijn geen kosten verbonden. VIVA betaalt de inschrijving en regelt de shirts. Het enige wat je als deelnemer hoeft te doen, is zorgen dat je op tijd aanwezig bent. Hierover zal t.z.t. nog een nieuwsbrief verstuurd worden.
Wat houdt het in om met Team VIVA mee te lopen? Voor de 10,5 kilometer heeft VIVA een apart startvlak geregeld. Voor de 21,1 kilometer gaan een aantal VIVA-teams van start.
Wat als ik tijdens het lopen voel dat ik echt niet meer kan? Via facebook.com/vivasportief kun je hardloopschema’s voor beginners en gevorderden downloaden. Als je je daaraan houdt, moet het lukken om moeiteloos de finish te halen. Een blessure of te snel gestart? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de wedstrijd wandelend uit te lopen. Ook een optie: stoppen, langs de kant gaan staan en de rest aanmoedigen.
Kan ik me nog afmelden als ik me eenmaal heb ingeschreven? Mocht je verhinderd zijn of twijfelen over de afstand, dan horen we dat graag zo snel mogelijk. We plaatsen namelijk ook een aantal mensen op de reservelijst.
Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik die stellen? Ga naar facebook.com/vivasportief en stuur een bericht.

Beeld: thinkstock
Meer info: pwnegmondhalvemarathon.nl