Gezond en stokoud dankzij wasabi?

geroosterde venkel

Aziaten staan erom bekend dat ze doorgaans stokoud worden. Het geheime middel zou weleens uit de grond kunnen komen. Volgens wetenschappers is wasabi namelijk het perfecte middel om kanker te voorkomen, om je bloedcirculatie op peil te houden en om je reflexen scherp te houden.

Het geheim zou een chemische verbinding – 6-MSITC – zijn die ontstaat bij het vermalen van wasabiwortels. Datzelfde stofje zorgt ook voor de kenmerkende geur en smaak van het op mosterd lijkende goedje. Dat het zo goed is voor mensen is eigenlijk wel bijzonder, want juist door zijn eigenaardige geur en smaak, werkt het ook perfect als bestrijdingsmiddel.

RocketNews 24 schrijft dat je wel moet opletten welke wasabi je eet. Ga dus niet zomaar de eerste de beste tube wasabipasta leegzuigen, want het moet 100 procent puur zijn. Is het dat niet altijd dan? Nee. In veel producten zit ook een andere wortel gemengd: paardenradijs. Smaakt lekker, maar het heeft niet de voordelen. Ook om af te vallen is het niet zo gek, volgens het Amerikaanse Shape Magazine onderdrukt wasabi de eetlust.

Als je eenmaal het pure spul hebt gevonden, is een theelepel per dag voldoende om fit als een hoentje te blijven. Doe het liever in een gerecht, of je moet het fijn vinden dat er stoom uit je oren komt omdat het zo pittig is.

Vrouwonline verzamelde, ter inspiratie, vast wat spannende recepten van Pinterest

Wasabi ijs

Chocoladekoekjes met wasabi

Wasabi boter

Garnalen met wasabi

Wasabi bloody mary

Bron: BuzzO