De 7 gezondste avondsnacks

gezonde avond snacks

Soms wil je ’s avonds gewoon nog een lekkere snack na het avondeten. Hoewel je misschien verlangt naar een bakje chips of een lekker stukje chocolade, zijn dat echte dikmakers – vooral ’s avonds.

Het beste is om na ongeveer acht uur niet meer te eten, maar als je snackt… Snack dan verstandig. Wij zetten 7 gezonde avondsnacks/ -tussendoortjes voor je op een rijtje.

1. Granen

Denk aan volkoren producten zoals havermout of volkoren. Deze eetproducten zijn gemakkelijk te verteren.

Bron

2. Vetarme Griekse yoghurt

Met een portie met slechts 100 tot 150 calorieën is dit een lekkere en bewuste avondsnack. Daarnaast kalmeert yoghurt de maag, dus geen kans op buikklachten later op de avond!

3. Twee plakjes kalkoen

Kalkoen zit vol met tryptofaan, een aminozuur dat je helpt om beter te slapen. Een paar plakjes bevatten maar zo’n 100 calorieën op.

Bron

4. Appel met een eetlepel pindakaas

Appels bevatten veel vezels en zijn een bevredigend crunchy tussendoortje. Waarom pindakaas erbij? Dankzij de proteïnen krijg je een voller gevoel.

Bron

5. Vetarme chocolade pudding

Hoera, chocolade! Deze lekkere snack kan prima als avondtussendoortje, maar ga wel voor de meeste pure variant: deze is minder ongezond. Een kleine portie chocolade pudding bevat ongeveer 90 calorieën.

6. Baby worteltjes

Knapperig, super gezond en vol van smaak: mini worteltjes zijn perfect om in de avond te snacken.

Bron

7. Banaan

De gele vrucht bevat slechts 100 calorieën per stuk en zit vol met hongerstillende vezels.

Bron

Bron: Women’s Health

 

Wat is jouw favoriete tussendoortje in de avond?