Glampen: het nieuwe kamperen

geroosterde venkel

Ga jij elk jaar voor je kinderen naar een camping, maar droom je ondertussen over een vakantie in een luxe hotel? Ga eens een jaartje glampen! Dat is kamperen met alle luxe van thuis, zoals kingsizebedden, designmeubels én klimaatcontrole. Je slaapt dus in een luxe tent die al helemaal voor jullie is ingericht.

Deze trend is overgewaaid vanuit Zuid-Afrika, waar het al heel lang mogelijk is om te slapen in safaritenten voorzien van alle luxe. En ook vroeger reisde je in ‘gentleman style’. Meubels, een ligbad en zelfs een opwindbare grammofoon mochten niet ontbreken om het bivak dragelijk te maken. Gelukkig komen in Frankrijk en Spanje steeds meer clampings (glamorous campings) en ook in Nederland kun je tegenwoordig luxe kamperen.

Glampen in Nederland
Op Landgoed Thornspick verblijf je in een verborgen verblijf in één van de mooiste stukjes groen die Nederland te bieden heeft. In je tent is alles compleet. Nóg geen verblijf met klimaatcontrole en designmeubels, maar wel ruime ingerichte tenten met comfortabele bedden, een kookwagen, koelkist en alle benodigde kook- en eetgerei. Geen gesleep dus met al je kampeerspullen en geen gehannes met het opzetten en inrichten van je tent!
Leuk voor de kids: in de tent bevindt zich een ontdekhoek met onder meer een telescoop, verrekijker, microscoop en verf, ezel en papier voor de mooiste kunstwerken! Het toilet en de douche (met bad!) bevinden zich in een aparte tent en bij de natuurvijver kun je tot rust komen in de houtgestookte sauna. Als dat geen luxe is!

Wil je weten wat ze in Amerika verstaan onder glampen? Bekijk onderstaand filmpje!