Groene plasjes

geroosterde venkel

Per jaar belanden er tussen al het andere huis-, tuin- en keukenafval maar liefst rond de 17 miljoen potjes. En er gaan jaren overheen voor ze volledig afgebroken zijn. Dat moet natuurlijk anders – en gelukkig kan dat sinds kort ook. Een aantal milieuridders heeft namelijk een ingenieus potje bedacht: de Becopotty, een biologisch afbreekbaar kinderpotje gemaakt uit fijngestampt plantaardig restafval van bamboe en rijst waar biologische hars aan is toegevoegd.

En hoewel je het misschien niet zou verwachten: het draagbare toiletje is opvallend sterk en comfortabel. De hoge rug geeft extra steun en de spatwand aan de voorkant zorgt ervoor dat alles lekker schoon blijft, ook bij jongetjes.

Bovendien heeft zo’n wegwerppotje nog een mooi voordeel: als je kindje zindelijk is, kun je het potje samen in de tuin begraven als leuk afscheidsritueel. Binnen drie jaar is het gecomposteerd!

En de Oscar gaat naar…
Afgelopen jaar heeft Becopotty de Silver Award gewonnen in de categorie Best New Innovation bij de Mother & Baby Awards, de Oscars van de babyindustrie die al 17 jaar uitgereikt worden. Je koopt dit groene toiletje voor € 9,95 bij www.greenjump.nl, een baby- en kinderwarenhuis vol eco-, bio- en fair trade producten.