Groententrucs

geroosterde venkel

Ook wij hebben inmiddels de eeuwige strijd met kinderslief om die portie groente, die toch nooit het bord verlaat, opgegeven. Liever vrede en rust aan tafel, zodat we ook aandacht hebben voor ons eigen bord.

Maar vandaag is ons weekend eens goed begonnen! Ik gooide het over een andere boeg. En, warempel…

‘Vandaag mogen jullie geen erwtjes eten.’ ‘Maar ik wil wél diiieee!’ ‘Vooruit, een beetje dan.’ ‘Maar ik wil vééééél!’

Knapperige erwtjes met tonijn, voor 3-4:

1 doos doperwten uit diepvries (450 g)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt
1 el slasaus halfvol
1-2 el verse kruiden, bijv. platte peterselie of tijm

Doe de doperwten in een zeef en ontdooi ze onder stromend warm water, tot ze net ontdooid zijn en nog hun knapperige beet hebben. Meng de rest van de ingrediënten met de erwten in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

Vorige week ging een knolselderijgratin trouwens ook door voor een aardappelgratin. Wat voor groentetruc werkt bij jou aan tafel?