Gwyneth Paltrow introduceert de (peperdure) poep-kruk

poep-kruk

Noem het slimme marketing of de uitvinding van de eeuw: feit is dat Gwyneth Paltrow weer iets op de markt brengt wat de tongen losmaakt. En shit oplevert, maar dan in de goede zin van het woord. 

Want wat heeft de lifestyle-goeroe nu weer bedacht… *tromgeroffel*: de poep-kruk. Of zoals het in het Engels nét iets gezelliger heet: de poo-stool.

Knap design

De kruk lijkt op het eerste gezicht best een knap design dat niet zou misstaan in een minimalistisch Scandinavisch huis. Het is echter niet de bedoeling dat je deze kruk gebruikt als accessoire. Het is namelijk – maar dat vermoeden had je wellicht al – een hulpmiddel dat de stoelgang een zetje geeft.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Vagina geurkaars

Ze kwam al eens met een kristallen ei om je vagina in topconditie te houden (de yoni-egg) en de geurkaars die naar haar eigen vagina rook, staat je vast ook nog vers in het geheugen gegrift. Maar nu gooit Gwyn het dus over een andere boeg. We kunnen er lacherig over doen, maar zo’n kruk zou wel de oplossing zijn voor iedereen met een moeizame stoelgang. Toen we nog in een lendendoek op mammoeten jaagden, zat de mens gehurkt om z’n behoefte te doen. Die houding is eigenlijk een veel betere poephouding en kan constipatie en prikkelbare darmen voorkomen. Door de jaren heen zijn we op een platte bril gaan zitten, waardoor je eigenlijk harder moet werken voor die stoelgang.

Enter de poep-druk. Die zet je onder je voeten terwijl je op de wc zit. Zo positioneer je je heupen in precies de goede houding zodat ontlasting zonder problemen het darmkanaal kan verlaten.

Pittig prijskaartje

Eerlijk is eerlijk: dat klinkt best goed en het sjieke design is ook zeker geen doorn in het oog. En dan nu de maar… het prijskaartje. Want Gwyneth zou Gwyneth niet zijn als ze hier een exorbitante prijs voor zou vragen. Dus daar komt ‘ie: voor deze poep-kruk leg je 315 dollar (omgerekend 267 euro) neer. Is die pittige prijs voor jou geen issue? Dan kun je de kruk hier kopen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Goop. Beeld: Getty.
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra