Hallo nineties: ook de heupbroek maakt een comeback

heupbroek

Een beetje millenial herinnert zich de heupbroek nog als de dag van gisteren. Geliefd onder Britney, Christina en Mariah en graag gecombineerd met tanga’s, navelpiercings en heupriemen. We waren opgelucht toen de broek plaats maakte voor de high waisted-broek, maar lo and behold... de trend is terug.

Op de middelbare school telde je pas mee met zo’n heupbroek – liefst van een merk als Miss Sixty, Replay of Fornarina. Dat je string er negen van de tien keer bovenuit piepte, was geen probleem. Sterker nog: sommigen deden het er juist om. Anno 2020 dragen we de heupbroek net iets stijlvoller.

Minimalistisch silhouet

De heupbroek van nu is niet loeistrak, maar juist een beetje baggy. We zien de broek veel in combinatie met een crop top en een minimalistisch silhouet. Dus: geen navelpiercings en heupriemen, maar eenvoud en mooie materialen. Los en nonchalant gedragen is de broek op z’n mooist. Als je een blote buik niet fijn vindt, kun je de broek ook combineren met bijvoorbeeld een topje die je ín de broek stopt en een oversized blazer.

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan de heupbroek? Geen paniek: de high waist-broek blijft gewoon. Gelukkig maar, want die houdt eventuele lovehandles lekker binnen boord en zit toch het allerlekkerst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Brunopress.
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra