Hollandse Tapas

geroosterde venkel

Jaarlijks gooien we in Nederland ruim 50 kilo voedsel per persoon weg. Dat is echt een enorme berg. Omgerekend is dit ongeveer 400 euro per gezin per jaar. Weggegooid geld natuurlijk. En slecht voor het milieu. Maak daarom eens iets lekkers van restjes eten: Hollandse tapas! Dat zijn heerlijke hapjes gemaakt van alles uit eigen keuken en koelkast. Op www.hollandsetapas.com vind je tips en recepten voor tapas van eigen bodem.

Besparen in de keuken
Ongeveer 20% van al het eten dat we kopen eindigt in de vuilnisbak. Toch hebben weinig mensen dat in de gaten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 71% van de consumenten veel minder voedsel denkt weg te gooien dan z’n buurman. Benieuwd hoeveel jij weggooit?

Doe de weggooitest op www.hollandsetapas.com en ontdek hoeveel jij kunt besparen in de keuken.

Bloemkoolcarpaccio
Een half pakje crème fraîche, een laatste sneetje brood, een roosje bloemkool… vaak is wat je weggooit eigenlijk nog prima te eten. Sterker nog, met zo’n roosje bloemkool kun je maar liefst 50 verschillende exquise tapas maken. Wat dacht je van bloemkoolcarpaccio of zelfs crème brûlée? Deze en nog veel meer lekkere recepten vind je ook op www.hollandsetapas.com.

Bewaartips
We verspillen ook voedsel doordat we het niet goed of te lang bewaren, waardoor het bederft. Of we hebben geen zin in restjes van de dag. Daarom vind je op www.hollandsetapas.com ook slimme bewaartips. Zo weet je zeker dat je al die lekkere Hollandse-Tapasrecepten met gezonde restjes kunt maken.