Hollandse versie steak tartare


Ingrediënten:

– kogelbiefstuk
– paar ovenfrietjes
– 1 kwartelei p.p.
– augurk
– sjalot
– gekookte bietjes
– peper en zout

Idem, snij de biefstuk heel fijn, peper en zout naar smaak toevoegen. Bietjes heel fijn snijden, sjalot ook en samen voegen. Bak de frietjes lekker krokant in de oven. Snij de augurk ook net zo fijn als de bietjes/sjalot.
(wil je gekookte eieren erbij, kook dan de kwarteleitjes 4 minuten. Wil je een craquelé-effect, dan moet u de eieren al een dag van tevoren koken, na het koken met de achterkant van een lepel kneuzen en dan nog 10 à 15 minuten koken in een bietjes mengsel. Vervolgens een nacht laten staan in het water met bietjesmengsel.)

Vul het amuseglaasje eerst met het bietjes/sjalotmengsel, naar smaak een laagje augurk. Daarop de steak tartare en serveer met 2 frietjes erin. Het ei waarmee je het serveert kunt u naar eigen smaak aanpassen, een gekookt ei, geruld ei of zoals op de foto een kwartelei vullen met het eigeel en dat op smaak brengen met peper en zout.
Eventueel kunt u apart nog wat saus serveren, bijv. mayonaise met kruiden.

Wil je liever een voorgerecht, dezelfde bereidingen, zie ook bereiding eieren hierboven voor craquelé-effect.
Zie de foto, u kunt bijv. een blaadje little gem op een bordje leggen en vullen met een laagje van de biet/sjalot mengsel, een ei vullen met de steak tartare en naar smaak wat (hard gekookte) kwarteleitjes toevoegen. Wat augurk apart erbij serveren. Samen met een paar frietjes en een mayonaise sausje heb je een lekker voorgerecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA