Vrouwenauto van het jaar

geroosterde venkel

Tijdens de Honda Civic testdag op 31 mei maakten 20 vrouwen kennis met de Women’s World Car of the Year 2012. Hieronder lees je het verslag van een van de deelneemsters: Nicolet van der Linden.

“Vol verwachting en nieuwsgierig vertrek ik naar de Honda Ladies day in Almere. Ik ben één van de gelukkigen die uitgebreid kennis mag gaan maken met de Honda Civic, onlangs uitgeroepen tot Women’s World Car of the Year!

Eenmaal aangekomen bij het mooie, aan het water gelegen Westeinderpaviljoen in Aalsmeer, word ik samen met 14 andere dames welkom geheten door de gastheren en dames van Honda. Mét Honda-gebak.

Prijzen
Na de koffie begint de dag met een Honda-presentatie. Leo Jegen, de PR Manager van Honda, vertelt ons uitgebreid en vol enthousiasme alles over Honda. Zo hoor ik bijvoorbeeld dat Honda in diverse categorieën prijzen heeft gewonnen. In de categorie zuinige auto (Economy Car) is Honda Civic als beste bestempeld. En Honda is door de Consumentenbond uitgeroepen tot meest betrouwbare automerk. Ik merk dat ik steeds enthousiaster word om kennis te maken met deze Women’s World Car of the year.

Power!
En dan is het moment daar. Met spectaculaire Powerboten worden we naar de Honda Civics gebracht!  Gekleed in Honda regenjassen en met zwemvesten aan gaat de eerste groep de steiger op om aan boord te gaan van deze Powerboten, aangedreven door grote Honda motoren. De Powerboot-belevenis is geweldig, wat een snelheid, en alleen maar enthousiaste dames die met mij genieten van dit ‘geweld op het water’ !

Testrijden
Aan de overkant staan de Honda Civic’s klaar. Tijdens het koffie drinken heb ik kennisgemaakt met mijn medereizigster Mariska, een fervent autofan. Twee autoliefhebsters in één auto, dat zit wel goed. Mariska bestuurt als eerste ‘onze’ Honda Civic richting de volgende bestemming, een high-tea locatie in Vogelenzang. Ik geniet samen met Mariska zo’n 40 kilometer van deze stijlvolle en ruime Honda Civic. We merken op hoe comfortabel deze auto is en wat een prettige wegligging dit model heeft, en hij is ook nog eens uitgerust met een uitgebreid navigatiesysteem.

Gas er op!
Na ons high-tea moment is het tijd om weer terug te gaan naar Aalsmeer. Nu ben ik aan de beurt om te ervaren hoe deze Honda Civic rijdt. Omdat ik een gedegen oordeel wil kunnen vellen als bestuurster druk ik op de momenten dat dit kan het gaspedaal goed in. Ik merk dat mijn enthousiasme voor Honda steeds groter wordt. Terug op de locatie blijkt dat ik niet de enige enthousiaste testrijdster ben.

Cursus automonteur
Na een drankje en een snackje is het tijd voor de Ladies workshop ‘Basisvaardigheden auto’. Ruitenwisser verwisselen, ruitensproeier vloeistof bijvullen, oliepeil controleren en zelfs een band verwisselen, ik kan het allemaal na deze workshop.
‘Wat een heerlijke, leerzame, en vooral gezellige dag heb ik achter de rug’, denk ik als ik in mijn auto onderweg terug naar huis rijd. Ik heb kennisgemaakt met leuk, enthousiast en gedreven Hondapersoneel en bovenal kennisgemaakt met een auto waarvan ik de kwaliteit niet kende. Mijn verwachtingen zijn overtroffen en mijn nieuwsgierigheid? Die is er nog steeds, maar nu naar het moment waarop ik mijn eerste Honda Civic aan ga schaffen. Honda, Bedankt!”


Honda Civic

Ook de andere dames gaven hun oordeel naar aanleiding van de Honda Civic testdag:

“Ik was supersnel gewend aan deze auto, en dat vind ik al een van de eerste positieve punten.”

“De stoelen zitten comfortabel, en zoals er in de uitleg verteld werd, zit je snelheidsmeter op ooghoogte. Hier is wel over nagedacht, zo hoef je je concentratie niet lang van de weg te houden.”

“Ik vind dat de Civic een luxe uitstraling heeft en ik heb heerlijk gereden.”

“Met deze auto kan je 2 kanten op, als je van snelheid houdt (zoals ik) reageert hij direct, hij ligt lekker op de weg en stuurt de bochten goed door, maar ik ben ook iemand die aan het milieu denkt en daar is de eco drive dan weer goed voor. Het is leuk om dan zo zuinig mogelijk te rijden om maar de groene kleur te blijven zien.”