IKEA Pluchen speelgoedactie voor beter onderwijs

Beautyblogger Silja Wiebrands, van haar blog Sillysilsil.com, is 24/7 met beauty bezig en deelt regelmatig haar nieuwste bevindingen uit de beautywereld. Silja schenkt – naast haar blog – al haar aandacht aan haar zoontje Noah, die gisteren voor het eerst mee op pad mocht voor een speciale actie Voor Sillysilsil.

“Gisteren was een hele speciale dag voor Noah en mij. Vanaf de eerste dag dat ik voor Sillysilsil naar Amsterdam ging, wilde Noah altijd al eens mee. Gisteren was het dan zover en mocht Noah als een echte helper voor Sillysilsil mee naar IKEA Amsterdam voor de aftrap van de Pluchen Speelgoedactie in combinatie met IKEA Foundation, Unicef en Save the Children.

Eerst werd er een presentatie gehouden door IKEA, Unicef en Save The Children. Algemeen directeur van IKEA Nederland, Kristina Johansson, vertelde over het ontstaan en hun visie. Zo bestaat IKEA dit jaar in november 35 jaar in Nederland en hebben ze al een groot aantal jaren de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. In 10 jaar tijd is er al wereldwijd 57 miljoen euro opgebracht. Dit komt overeen met betere schoolvoorzieningen voor ruim 10 miljoen kinderen in 46 landen.

Wat ik onwijs leuk vond was dat ambassadeur van Unicef, Sipke Jan Bousema, lekker improviseerde en de aanwezige kids van de pers naar voren riep en zo een klein één op één-gesprekje deed over onder meer knuffels en of je wel of niet op school naar de wc kunt. Kinderen in ontwikkelingslanden kunnen dat namelijk niet altijd!

Na de perspresentatie begon het sprookjestheater in het restaurant van IKEA. Dit sprookjestheater is gebaseerd op het sprookje uit het KRULLIG kinderboek en de hoofdpersonen uit het boek zijn als knuffel verkrijgbaar bij IKEA.

Na de voorstelling kregen we een goodiebag, met daarin twee van de nieuwe knuffels (prinses Klara en Krullig) en het KRULLIG sprookjesboek (De prinses en het geluk). Dit jaar kunnen klanten voor het eerst niet één, maar twee keer een bijdrage leveren. Bij de uitgang van elke IKEA-vestiging staat een doneerbak waarin klanten hun gekochte knuffels of kinderboeken kunnen doneren. Aan het einde van de actie wordt de inhoud geschonken aan lokale goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland. Ook wordt er door IKEA Foundation per verkocht speelgoedbeest of kinderboek één euro geschonken aan een onderwijsproject van Unicef en Save the Children. Noah en ik hebben  ook een knuffel in de bak gestopt en ik weet zeker dat ik het in Groningen nog een keer ga doen!

De actie loopt van 28 oktober tot en met 5 januari 2014. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de actie voorgaande jaren wel zag staan, maar nooit goed wist wat dit inhield. Nu ik weet waar het naartoe gaat en hoe het werkt, ben ik helemaal enthousiast. En ik kan iedereen aanraden mee te doen, zeker als je nog in de buurt van IKEA komt.

Het sprookjestheater was niet alleen in Amsterdam te zien, maar gaat langs alle winkels in Nederland. Het is een leuke, korte, interessante en gratis voorstelling waar iedereen welkom is.
Dit is het tourschema (alle voorstellingen beginnen om 15.00 uur):
– woensdag 30 oktober bij IKEA Amsterdam
– zaterdag 2 november bij IKEA Utrecht
– woensdag 6 november bij IKEA Amersfoort
– zaterdag 9 november bij IKEA Heerlen
– woensdag 13 november bij IKEA Haarlem
– woensdag 20 november bij IKEA Eindhoven
– zaterdag 23 november bij IKEA Hengelo
– woensdag 27 november bij IKEA Duiven
– woensdag 11 december bij IKEA Breda
– zaterdag 14 december bij IKEA Barendrecht
– woensdag 18 december bij IKEA Delft
– zaterdag 21 december bij IKEA Groningen

Noah en ik hebben een topdag gehad en gingen allebei met een goed gevoel naar huis. Ik heb Noah net uit het boek voorgelezen en Noah vindt hem helemaal leuk! Hij ligt nu lekker met de knuffeltjes te slapen.

Bekijk hier meer over de actie van IKEA en hier over de samenwerking met Unicef.

Hieronder vind je mijn vlog over ons bezoek aan IKEA gisteren.”