Onzeker over je lijf? Influencer Danae Mercer maakt korte metten met online perfectie

Influencer

Dat niet alles wat je op Instagram voorbij moet komen écht is, dat weten we inmiddels wel. Toch kunnen we ook met die kennis soms nog onzeker worden door de ogenschijnlijke online perfectie. Influencer Danae Mercer hoopt die onzekerheid wat weg te nemen, met briljante foto’s en video’s die een inkijkje geven in de trukendoos van influencers.

Ze laat haar ruim 2 miljoen (!) volgers dagelijks precies zien hoe groot de invloed van een houding of camerahoek is. En ook hoe haar lichaam eruit ziet wanneer ze haar buik niet inhoudt en haar Photoshop of filters achterwege laat. Wat een heldin.

Negatief zelfbeeld

Social media blijft tricky. Ik moet eerlijk toegeven dat ook ik wel eens een baaldag heb gehad na het zien van weer een afgetraind lijf op Instagram. Terwijl ik dondersgoed weet dat ook die betreffende influencer niet altijd zo strak is en waarschijnlijk gebruikt maakt van allerlei tools om haar lichaam ‘mooier’ te maken, kon en kán het me soms toch nog een negatief zelfbeeld geven. En dat terwijl ik geen tiener meer ben, én weet hoe de online wereld werkt.

Dappere carrièreswitch

Omdat lang niet iedereen over die kennis beschikt en vooral jonge mensen veel kampen met onzekerheid, onrealistische verwachtingen en een slecht zelfbeeld door het zien van lichamen zonder enige striae, cellulite of pukkeltjes, besloot de 33-jarige Danae Mercer een dappere carrièreswitch te maken. Ze ging van hoofdredacteur van Womens Health naar body positivity influencer – en daar zijn we haar eeuwig dankbaar voor.

Lees ook:
Body positivity influencer Saskia Olivieira: ‘Spreken over coronakilo’s is schadelijker dan je denkt

Goed zoals je bent

De Australische is een frisse wind in de wereld van Instagram. Dagelijks plaatst Danae foto’s en filmpjes waarmee ze toont hoe goed licht, een filter en een bepaald camerastandpunt je lijf totaal anders kunnen doen lijken dan het in werkelijkheid is. Haar boodschap? Je bent goed zoals je bent. Dat vetrolletje is normaal, de putjes in je billen zijn hartstikke normaal, dat puistje op je kin is niks om je voor te schamen en als je ligt is het meer dan normaal dat je lijf er ook ontspannen uitziet. Tell em, Danae.

Pro tip

Pro tip: word je toch nog onzeker wanneer je Instagram opent, en merk je dat je je toch blijft vergelijken met de influencers? Verwijder dan als de wiedeweerga alle – ik herhaal, álle – mensen die je een naar gevoel geven of je onzeker maken. Want je bent goed zoals je bent, ook zonder filter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Instagram| Beeld: Instagram
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.