iPhone vs. Pocketline Swing

Het is voor mij weer tijd voor een nieuwe telefoon. Omdat mijn abonnement afgelopen is mag ik na twee jaar iPhone weer een ander toestel kiezen. Voorheen vond ik dit altijd superleuk. Ik vergeleek zo’n beetje elk toestel en koos het mooiste uit.

Tientallen euro’s weg praten
Tegenwoordig ligt dat allemaal een beetje anders. Ik ben me er namelijk (eindelijk) van bewust dat ik flink genaaid wordt als ik een duur toestel uitkies. Je abonnement wordt er een stuk duurder van en uiteindelijk betaal je dat toestel waarschijnlijk wel drie keer terug. Daarnaast is het ook een principekwestie. Ik vind het belachelijk om tientallen euro’s letterlijk weg te praten. Het gebeurt me ook vaak genoeg dat ik bijna een hartverzakking krijg van mijn te hoge telefoonrekening. Die hoge rekeningen vind ik ook niet zo gek, aangezien ik buiten mijn belbundel 30 cent per minuut betaal.

Incidenten met wijnflessen
Daarom neem ik de eerste stap naar verstandig gedrag. Ik neem dit keer een eenjarig Sim-Only abonnement. Kunnen ze me in ieder geval geen poot uitdraaien. Het enige probleem is dat het beeldscherm van mijn iPhone de kerst niet heeft overleefd. Een incidentje met een fles wijn zorgde ervoor dat het net lijkt of het scherm is gemozaïekt. Ik moet dus alsnog een nieuw toestel aanschaffen.

Verslavend speeltje
Toch staat het me een beetje tegen om een Blackberry of iPhone 4 aan te schaffen. Zo’n speeltje is behoorlijk verslavend. Ik kan me best storen aan mensen die constant met hun telefoon bezig zijn, maar ik weet zeker dat wanneer ik zo’n toestel heb, ik hetzelfde doe. En daarnaast ben ik bang dat mijn telefoon binnen drie weken kapot is, want kwetsbaar zijn die toestellen wel.

Oh Pocketline Swing!
Daarom verlang ik terug naar de Pocketline Swing 200 of de Nokia 3310. Dat waren nog eens toestellen. In mijn eerste jaar van de middelbare school was de Swing200 helemaal in, iedereen had er een. Als de telefoon uit je rugtas viel tijdens je fietstocht naar school en keihard op de grond kletterde, maakte dat niets uit. Die telefoons kunnen stuiteren! Zelfs als je hem in de wc laat vallen (hoe krijgen mensen dat überhaupt voor elkaar?) is het geen probleem. Je legt het toestel gewoon even op de verwarming, slaapt er een nachtje over, en de volgende morgen doet hij het weer. Je kunt dat toestel volgens mij zelfs van een flatgebouw afgooien en nog is er niets aan de hand.

Wie heeft het mooiste frontje?
En het allergaafste van de Nokia is (naast Snake) die verwisselbare frontjes. Op braderieën zochten mijn vriendinnetjes en ik altijd fanatiek naar nieuwe frontjes. En vonden we die niet, dan maakten wij de mooiste creaties met nagellak op onze oude frontjes.

Twintig gulden beltegoed
Ook spaarde ik elke maand fanatiek voor beltegoed. Van het geld dat ik verdiende met mijn krantenwijk, legde ik elke maand twintig gulden opzij om een beltegoed kaart te kopen. Nu ik er zo over nadenk, misschien ga ik weer gewoon elf jaar terug in de tijd. Duikel ik mijn oude koelkast weer op uit een vergeten laatje en koop ik er wat beltegoed bij. Misschien ben ik dan wel heel retro en zet ik een nieuwe trend!

CC foto: Google