Is de Netflix-serie ‘The OA’ het kijken waard of niet?

Misschien heb je er al van gehoord, misschien niet, maar de nieuwe serie ‘The OA’ is booming. Het eerste seizoen staat op Netflix en wij maakten een snelle review. Weet jij meteen of je dit weekend moeten bingen of niet.

Waar gaat het over?
Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt de jonge Prairie Johnson terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze was eerst namelijk blind, maar nu niet meer. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie.

Wie spelen erin?
Brit Marling, Alice Krige, Scott Wilson, Patrick Gibson en Ian Alexander. Leuk feitje: Brad Pitts productiebedrijf Plan B Entertainment maakte deze serie.

Waarom praten mensen erover?
Je komt er door middel van flashbacks achter wat er met Prairie is gebeurd. De serie heeft wat weg van ‘Stranger things’. De show combineert zijn out of the box componenten met een zeer down to earth, realistische setting en het is prachtig gefilmd.

You love it or hate it
Toch is dit een kwestie van smaak. Sommigen geven aan dat dit de beste serie is die ze hebben gezien, anderen hebben voortdurend ‘what the fuck just happened?’-momenten. Duidelijk: het is in elk geval behoorlijk raadselachtig.

Wanneer kijken?
Als je houdt van ‘Stranger things’, van series die zich afspelen in kleine dorpjes en van cult-films. En als je durft te vertrouwen op ietwat onbekende acteurs.