Italiaanse/Mediterrane versie steak tartare

Ingrediënten
– kogelbiefstuk
– 1 kwartelei p.p.
– salsasaus (kan je zelf maken of kant en klaar kopen)
– verse diepvrieskruiden `Italiaanse kruiden`
– peper en zout
– 1 plakje parmaham p.p.
(zelf heb ik nog een klein laagje steak tartare gemengd met feta kaas)

Bereiden
Snij de biefstuk heel fijn en vermeng met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Verhit een koekenpan met een beetje olie. Leg een plakje parmaham er heel kort in, net dat je ziet dat hij gebakken is. Haal het eruit en prik er meteen een satéprikker in en zigzag zodat je een S vorm krijgt (hoeft niet natuurlijk, u kunt het ook zo erbij serveren). Ham laten afkoelen.
Op de foto ziet u een gepocheerd kwarteleitje maar naar smaak kan dat ook een hard of zacht/crumbled egg zijn. Ik heb van een makkelijke manier van pocheren gebruik gemaakt. Leg in een klein koffieglaasje of ander bakje/glaasje wat keukenfolie. Breek daarboven een kwarteleitje voorzichtig en draai de folie iets aan de bovenkant zodat u het eitje in een `zakje` krijgt. Het zakje heel kort in kokend water doen (wel de bovenkant vasthouden van de folie). Als u de folie verwijdert heeft u precies een gepocheerd ei te grootte van het amuse glaasje (zie foto).

Vul het amuse glaasje met wat salsa/bruchetta saus, daarop de steak tartare. Zoals u kunt zien op de foto heb ik nog een tussenlaagje toegevoegd van steak tartare gemengd met wat feta, maar dat kunt u ook weglaten. Dan het gepocheerde kwarteleitje erop. En op de rand heb ik de gebakken parmaham geserveerd.

Uiteraard op dezelfde wijze kunt u hier een voorgerecht van maken en wat extra bruchette met salsasaus erbij serveren.