Jouw afscheidsmuziek

Eerder deze week was ik afwezig vanwege een crematie. Nooit een leuk onderwerp, zal het ook nooit worden. Toch heb ik thuis een lijst met wat ik wil. Zodat mijn eventuele nabestaanden, die dan vermoed ik iets anders aan hun hoofd hebben dan naar mijn wensen raden, zich dáár niet druk over hoeven maken.

Tijdens operatie ‘Sheila’s Huis Verhuisdozenvrij!’ een week of twee geleden, kwam ik dat lijstje tegen. Want, ehm, ja: ik was dat vel papier kwijt. Het is bovendien een oudje, een jaar of acht oud. Met wensen die nu niet meer kunnen – zoals thuis opgebaard liggen. Ik woon nu alleen. Lijkt me toch vrij eenzaam.

Andere dingen op de lijst: ‘Draag kleren waar jij je lekker in voelt. Je komt, daar gaat het om.’ Dus als je in een zonnevrolijkknalgele tuinbroek uit het jaar min drieduizend verschijnt, prima. Is het zwart omdat je altijd zwart draagt, ook goed.

Bloemen: mag, hoeft niet. Donkerpaarse tulpen vind ik mooi. Narcissen. Wilde bloemen: het allermooist, maar laat die vooral lekker in de natuur.

Allerbelangrijkste kwestie is voor mij: de muziek. Volgens mij moet (sic) je bij een standaarddienst drie nummers kiezen. Mijn opa koos er twee. De begrafenisonderneming koos een klassieker van jewelste om de dienst aan te vullen: Mieke Telkamp. En dat terwijl Paul ‘Bob en Annie de Rooij’ de Leeuw net een hit had met ‘Waarheen, waarvoor’.

Ik zou nog niet definitief kunnen kiezen, ik moet er hoog nodig weer eens over nadenken, maar deze nummers maken een heel goede kans op mijn verlanglijst te komen:

* ‘I see a darkness‘ van Bonnie Prince Billy (Bonnie ‘in’ de oorfee)
* ‘Next life‘ van Suede
* ‘Again, again, again‘ van Smashing Pumpkins

Maar Bowie dan? En Leonard Cohen? Nick Cave? Nick Cave! Nog iets vrolijk(er)s? Hm… ik ben er nog niet over uit.

Heb jij er ooit al over nagedacht, wat je zou willen? Het wellicht opgeschreven? Welke muziek zou jij willen horen?

CC foto: cogdogblog