Kabinet onderzoekt betaald verlof na miskraam of doodgeboorte: ‘Dit hevige verlies moet een plaatsje krijgen’

Dat je betaald verlof krijgt van je werk na een geboorte is vrij vanzelfsprekend, maar na een miskraam of een doodgeboorte is dat niet het geval. Na een aangenomen wet in Nieuw-Zeeland die stellen het recht geeft op drie dagen verlof na het verlies van hun kindje na de geboorte, onderzoekt het Nederlandse kabinet de mogelijkheden.

Al eerder zegde het Nederlandse kabinet toe voor een onderzoek naar rouwverwerking op de werkvloer en de mogelijkheid tot rouwverlof. Nu wordt voor het onderzoek ook naar de verlofregeling in Nieuw-Zeeland gekeken. Volgens GroenLinks en de SGP zou Nederland een voorbeeld aan het land moeten nemen.

Verwerken

‘Een zwangerschap die onverwacht eindigt in een miskraam of een kindje dat dood wordt geboren heeft een enorme impact op ouder’, zegt SGP-Kamerlid Chris Stoffer. ‘Bij zo’n ingrijpende gebeurtenis wil je niet meteen weer op de bouwplaats of op kantoor verwacht worden. Eerst moet dit hevige verdriet enigszins een plaatsje krijgen.’

Volgens GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug, moeten doodgeboortes en miskramen bespreekbaar worden gemaakt. Nu worden deze gebeurtenissen volgens haar nog te vaak verzwegen: ‘Ze houden het voor zichzelf. Daarom krijgen zij niet de juiste hulp, en kunnen werkgevers hier niet goed op inspelen. Daarom is het goed als het kabinet zich inspant om meer aandacht te besteden aan dit onderwerp.’

Uitkomsten

Het onderzoek zal volgens demissionair minister Koolmees binnenkort van start gaan. De uitkomsten laten nog even op zich wachten: Koolmees verwacht deze aan het eind van het jaar.

Bron: AD en NOS | Beeld: ANP