Kay Nambiar: ‘Er lagen vier naakte meisjes op ons te wachten’

Als model en zanger/gitarist van de Amsterdamse band Valerius zit Kay Nambiar (31) bepaald niet verlegen om aandacht. En dat zal voorlopig wel zo blijven, aangezien hij & zijn goddelijke lijf deelnemer zijn van ‘Expeditie Robinson.’

Afvalrace

“Nadat ik terugkwam van ‘Expeditie Robinson’ ben ik veel gaan trainen; ik was zo mager geworden. Het was eng om mee te doen, maar ik dacht ook: ik moet mezelf uit mijn comfortzone halen en kijken of ik me kan redden. Op sommige momenten was dat heel zwaar. Je eet écht weinig, af en toe maar een halve kokosnoot per dag. En dan is het ook nog 45 graden. Ik deed er soms drie uur over om op te staan, zo weinig energie had ik. Aan de andere kant was ik soms verbaasd over wat ik lichamelijk allemaal kon, puur door de adrenaline.”

Oneerbaar voorstel

“Die heb ik weleens gehad, ja. Maar daarvoor hoef je niet in een band te zitten. Mijn broer en ik hebben ook weleens samen een voorstel gekregen. Nee, daar ben ik niet op ingegaan, ik moet er niet aan denken. In Indonesië is Valerius heel succesvol en daar zijn wel heftige – maar leuke! – dingen gebeurd. Een keer kwamen we na een festival terug in ons hotel en lagen er vier meisjes in het zwembad naakt op ons te wachten: ‘Hey guys!’ Dat was wel leuk. Nederlandse vrouwen zijn toch wat killer of zo, die leggen niet zo snel al hun kaarten op tafel.”

De andere slaapkameronthullingen van Kay lees je in de dubbeldikke VIVA die nog tot dinsdag 4 november in de winkels ligt.

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS