10x Dingen die je wilt weten over de rijzende ster van Kiki Bertens

Terwijl de meesten van ons waarschijnlijk naar hun computerscherm staarden vanmiddag, gebeurde er in Londen iets bijzonders. Op het tennisgras van Wimbledon, misschien wel het meest prestigieuze tennistournooi ter wereld, won de Nederlandse Kiki Bertens haar vierde solowedstrijd. De 26-jarige Nederlandse heeft daarmee de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Een sensatie om in de gaten te houden, daarom delen wij hierbij 10 dingen die je wilt weten over de rijzende ster van Kiki Bertens.

1. Kiki komt uit het Zuid-Hollandse Wateringen, tussen Den Haag en Rijswijk in.

2. Op haar zesde begon ze met tennissen.

3. Direct na het behalen van haar HAVO-diploma ging ze zich volledig op tennis richten.

4. Ze wordt sinds 2015 gecoacht door Raemon Sluiter, de man van Fatima Moreira de Melo. Hij is naast trainer op het veld ook haar mental coach en pr-adviseur.

5. Kiki Bertens staat vooral bekend als gravelspecialiste, maar bewees in de wedstrijd tegen Venus Williams dat ze ook kan stunten op gras. Ze versloeg de vijfvoudig Wimbledon-kampioene afgelopen vrijdag op het gras.

6. In 2016 bereikte ze de halve finale van Roland Garros.

7. Ze heeft een relatie met Remko de Rijke, die zelf ook op hoog niveau tennist.

8. Ze versloeg vandaag de  Tsjechische Karolína Plísková en bereikte daarmee de kwartfinale van Wimbledon.

9. De laatste Nederlandse die op Wimbledon de laatste acht haalde was Michaëlla Krajicek in 2007.

10. Kiki moet morgenmiddag, dinsdag 10 juli, spelen tegen de Duitse Julia Goerges. Als ze deze match wint bereikt de ze halve finale.

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.