Koekjes bakken

geroosterde venkel

Dan is het leuk om samen wat lekkers te maken. Even een rustmoment op zo’n drukke dag.

Een klassieker onder de makkelijk te bakken koekjes: de zandkoekjes! Superlekker (al is het alleen maar omdat je ze zelf gebakken hebt!) en supermakkelijk!

Wat heb je nodig:



  • 200 gr. bloem
  • 80 gr. witte suiker
  • 80 gr. boter
  • een mespuntje zout
  • 1 ei

Aan het werk:



  • Laat de boter zacht worden (op kamertemperatuur)
  • Doe de bloem, suiker, zout en het ei in een kom
  • Kneed alles door elkaar heen (lekker met de handjes!)
  • Kneed hierna de boter erdoor (nog lekkerder met de handjes!!)
  • Laat het deeg 20 à 30 minuten rusten in de koelkast
  • Draai er bolletjes van
  • Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en druk ze een beetje plat
  • Bak ze 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180C.

Hopelijk snoepen de kleine kokjes niet gaandeweg al het deeg op… en kunnen jullie met zijn allen heerlijk smullen!

Ook lekker: versier de koekjes voor het bakken met rozijntjes of nootjes.

Ben je niet zo’n koekjesbakprinses? Ach, er bestaan ook zat kant en klaar mixen!