Komt Sex and the City terug op tv?

sex and the city

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat de laatste aflevering van Sex and The City werd uitgezonden. Maar er is een kans dat de serie weer terugkomt  op de buis. Hoe realistisch is dit? We zetten de voors en tegens voor je op een rij.

  • Het brein achter de serie wil het – De briljante dialogen, de verhaallijnen, ze komen allemaal uit de pen van Michael Patrick King, die de show ook regisseerde, net als de films. En hij heeft het vlammetje hoop weer doen oplaaien, toen hij onlangs in een interview zei dat hij een nieuw seizoen van SATC niet uitsluit. “De serie leeft nog altijd bij het publiek en de kans dat het terug op de buis komt, is zeker bestaande.”
  • Carrie zegt geen ‘nee’ – Deze serie is niks zonder Carrie Bradshaw, die op haar Manolo Blahniks een New Yorkse taxi aanhoudt. En in interviews heeft Sarah Jessica Parker nooit afwijzend gereageerd op een vervolg van de serie, of films. De geruchtenmachine over een derde Sex and The City film werd flink aangezwengeld toen Jennifer Hudson –die in de eerste film de personal assistent van Carrie speelde- in een radio-interview toegaf gehoord te hebben van een derde film: “En waar rook is, is vuur.” SJP ontkende in een interview met Ellen hier iets van te weten.
  • Maar de hoofdrolspeelsters zijn oud – Laten we wel wezen: Sarah Jessica Parker kan over een paar jaar een Sara-pop in de tuin zetten en Kim Cattrall (Samantha) tikt al bijna de zestig aan. Toegegeven: het kan best interessant zijn hoe ze dealen met vaginale droogte, uitgezakte overgangsbuikjes in bed, of vriendjes met een midlifecrisis, maar niet voor de doelgroep, die vooral bestaat uit twintigers en dertigers. En dat kan ook voor de uitzender HBO ook een probleem zijn…
  • De geruchten duren al drie jaar – Al in 2011 werd geroepen dat er een nieuwe film of serie over de vier vrouwen zou worden gemaakt. Maar tot nu toe is hier NIKS van terecht gekomen. Dus misschien moeten we die hoop toch laten varen?
  • Er zijn meer series die jaren later een comeback maken – Kijk naar The Comeback, met Lisa Kudrow: in 2005 stopte de serie, en nu in 2014 krijgt hij een nieuw seizoen. ‘Klein’ verschilletje met SATC: The Comeback heeft maar één seizoen gehad, en beleeft nu dus zijn tweede. Terwijl Carrie en co. het zes seizoenen volhield, en hiermee misschien het verhaal ook voldoende heeft uitgemolken.

Conclusie: Hoe graag we ook zouden willen zien hoe de dames omgaan met dating apps als Tinder en boekenhypes als Vijftig Tinten Grijs, we vrezen dat de leeftijd van de Carrie-clan en vooral de vaagheid van de geruchten te zwaar wegen. Wij vrezen dus het ergste, al blijven we stiekem een sprankje hoop houden.

Beeld: Daniel Deme (ANP)