Langs de Route du Soleil

geroosterde venkel

Maar voor kinderen kan het wel eens een tikje te lang duren. Hou ze dus lekker bezig!

De reis in de auto naar Zuid-Frankrijk begint meestal redelijk voortvarend. Het is nog vroeg als je vertrekt, iedereen heeft zin in de vakantie. Het is spannend als je de eerste grens passeert, je gaat gezellig picknicken langs de snelweg in de Ardennen, waar je je al helemaal in het verre buitenland waant.

Dan kom je door Luxemburg, waar je vrolijk wordt van de lage benzineprijs. Gejuich als je eindelijk op de Route du Soleil zit. Je voelt de Zuidfranse zon al zowat op je lijf, je meent de lavendel al te ruiken en het geruis van de azuurblauwe zee al te horen. Alleen nog even die Route du Soleil…

En dan slaat de verveling toe. De Route du Soleil is een lange lange lange lap asfalt door golvend grasland. Niet echt opwindend. Vanaf de achterbank krijg je de standaard ruzies te horen: Dit is MIJN helft/honger/dorst/plassen/mahamaaaaa!

Dit is het perfecte moment om in te grijpen met het boek Noedel in Frankrijk. De kids leren de Franse cultuur en de verschillende bezienswaardigheden kennen door middel van kleurrijke afbeeldingen. Daarnaast leren ze woordjes en tellen in het Frans. Het is een leuk en leerzaam boek voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar.

Titel: Noedel in Frankrijk
Auteur: Marsha Vis
Uitgever: Opportuun
ISBN10: 9490982024

Ook voor een papa of mama die zich onderweg verveelt is er een Route du Soleil boek:

Titel: Langs de Route du Soleil
Auteur: K. Kamphuis
Uitgever: Het Spectrum
ISBN10: 9027445060

Zo vind je, samen met je kids, alle mooie plekken langs de Route du Soleil!