Laptop mee op vakantie, of niet?

Barbara van Erp is blogger op Me to We en, wat een geluk: ze werd uitverkoren om de Asus Transformer Pad uit te testen. Kwam dat net even ‘goed’ uit: een paar dagen voor de vakantie viel de gezinstablet van Barbara kapot. De Asus werd dus als eerste ingepakt. Dat scheelde weer een hoop gedoe op de achterbank… Barbara vertelt haar bevindingen!

Makkelijk!

Twee dagen voor de vakantie kwam het pakje aan. Samen met Felix (8) ben ik het gaan uitpakken. Ik legde Felix uit wat de bedoeling was: dat hij er onderweg naar Frankrijk op moest spelen, dat we er vakantiefoto’s mee gingen maken en dat ik er af en toe een stukje op zou gaan tikken. Ik had ook nog nooit op het Android-besturingssysteem gewerkt, dus ik was benieuwd of we er met z’n tweeën uit zouden komen. We openden het pak, laadden de Asus op, en gingen intuïtief te werk. Het zag eruit als een minilaptop, maar mét touchscreen. Je kunt de tablet dus bedienen door het toetsenbord te gebruiken of door het scherm aan te raken. Het toetsenbord kan eraf, maar bleek eigenlijk ook heel handig als standaard te werken.

In no time hadden Felix en ik er een paar spelletjes-apps op gezet. En toen we ook heel snel op de wifi zaten en het mailprogramma werkte, besloot ik het risico te nemen: ik zou geen laptop meenemen op vakantie, alleen de Asus Transformer Pad. Scheelt weer een paar kilo!

Een laptop met touchscreen

Bij Felix was het natuurlijk een hit. De hele weg was hij in de weer met zijn nieuwe spelletjes en zijn vertrouwde Minecraft. Een heel grappige bijkomstigheid was dat Morris (2), die niet snapt dat je computerschermen niet moet aanraken, nu dus een laptopje bleek te hebben gevonden waar je wél touchscreen op hebt! Zo kreeg hij toch nog gelijk, tot zijn grote vreugde.
Onderweg nam ik ook foto’s van de achterbank, met de omdraaifunctie waarmee je ook selfies maakt: het kwam goed uit, want dan hoefde ik me niet steeds om te draaien, ik word nogal wagenziek. Zo kon ik steeds op het scherm de jongens zien als ze iets wilden, wat voor grote hilariteit op de achterbank zorgde. We hebben de tablet dus super intensief gebruikt, en de batterij hield het de hele reis vol.

Geen snoeren meer in de keuken

Eenmaal op ons vakantieadres gebruikte ik de Asus als laptop. Het toetsenbord werkte goed, de navigatie ging vanzelf en ik kreeg mijn mails in één keer verstuurd. Ook was ik makkelijk online om op de site van me-to-we te kijken en in het WordPress-systeem te kunnen. Ik verheug me er al op dat we straks thuis niet meer allemaal apparaten en snoeren in de keuken hebben slingeren, maar gewoon alleen de Asus waar de kinderen op kunnen spelen en ik wat tussendoor klusjes kan doen. Dan laat ik mijn laptop op mijn werkplek liggen.

Ik ben dus heel blij met onze nieuwe tablet. Ik kan maar één groot nadeel verzinnen: nu hebben we een apparaat waar niet alleen Felix (gamen) en Morris (knopjes drukken) op willen, maar ik (werken & Netflix kijken) ook!
Dat wordt elke dag wachten tot ze slapen…. (Of me verstoppen op de top van een berg.)

De ASUS Transformer Pad TF103 is beschikbaar vanaf €279.