Get your game on op Oudjaarsavond met deze toffe spelletjes

Oudjaarsavond is de laatste gelegenheid om je dit jaar nog een keer belachelijk fanatiek te gedragen. Het is tijd voor spelletjes. Mocht je niet al een stapel spellen klaar hebben staan, dan hebben wij nog wel wat inspiratie voor je. Pak er een glas champie bij (of twee) en get yourself in the winning mood!


Bezzerwizzer

Voor degenen die 30 Seconds al tot in den treure hebben uitgespeeld, is er Bezzerwizzer. Net op het moment dat jouw betweterige tegenstanders op het punt staan om het spel te winnen, kun jij ze een vraag toespelen die ze niet kunnen beantwoorden. Mens Erger Je Niet, maar dan in triviavorm.

Stoelendans
Favoriet op de redactie. We quoten: “Dit kan een verrassend nasty spel zijn.” Stoelen wegtrekken onder elkaars bips is natuurlijk best geestig (als er niemand permanent gewond raakt), maar doe het niet in een te kleine huiskamer.


Pie Face
 Showdown

Vooral de Showdown versie waarbij je allebei kans hebt om de strategisch geplaatste hand met slagroom in je gezicht te krijgen, is absoluut oudjaarsavond-waardig. Katy Perry had in ieder geval veel lol met dit spel tijdens haar Christmas holiday.

sisters.

Een video die is geplaatst door KATY PERRY (@katyperry) op


Twister

Een klassieker – want wordt al gespeeld sinds 1966 – maar wel een die nooit verveelt. Wil je het een tikkie spannender maken? Plaats dan stickers op enkele vlakken. Elke keer dat iemand met zijn lichaamsdeel op dat vlak komt, moet hij of zij een slokje champagne nemen.

Escape Room
Nog niet in een echte escape room geweest? Dan kun je wel alvast het bordspel spelen voordat je dat – goede voornemens – in 2017 gaat doen. Ontsnappen doe je bij dit spel net zoals in een echte escape room door puzzels op te lossen, samen te werken en hints te gebruiken. Slim om je niet helemaal te bezatten voordat je hieraan begint, anders kan een uur vrij nog weleens krap worden.