Loop mee met het VIVA-team!

Zet ’m alvast tussen je goede voornemens voor volgend jaar: de PWN Egmond halve of kwart Marathon vindt plaats op 12 januari. En het VIVA-team heeft nog vrije plekken!

Over het strand, door de duinen en over onverharde en heuvelachtige wegen: stoerder dan de PWN Egmond Marathon wordt het niet. Extra uitdaging: dit jaar bereikt het water al om 13:30 uur de hoogste stand, dus de laatste lopers op het strand hebben kans op natte voeten. Team VIVA, gesponsord door wehkamp.nl, loopt de kwart marathon (10,5 km) en de halve marathon (21,1 km).

Een onvergetelijke ervaring
De PWN Egmond Halve Marathon bestaat alweer 41 jaar – dit wordt de 42e editie – en is in die tijd uitgegroeid tot één van de populairste en meest massale lopen van ons land. Het gevarieerde parcours en de prachtige omgeving van het Noordhollands Duinreservaat spelen daar ongetwijfeld een grote rol bij. Op de heenweg loop je langs het Noordzeestrand, de terugweg volgt door de duinen (met een steile klim als pittige, maar memorabele afsluiter). Na een onvergetelijke loop door de natuur beland je bij de finish, waarbij je wordt toegejuicht door duizenden supporters.

Trotseer de kou!
De marathon wordt in de winter gehouden, dus sneeuw, ijs, regen en storm zijn geen onbekenden voor vaste lopers. Maar juist dat maakt het lopen ervan een bijzondere ervaring. Het is natuurlijk wel slim om je bij een winterklassieker als de PWN Egmond kwart en halve Marathon warm te verpakken. De kou trotseer je zeker als je voor laagjes gaat. Draag thermo-onderkleding, dat zorgt ervoor dat je zweet wordt afgevoerd zonder dat je warmte verliest. Je bovenkleding moet goed ademend en winddicht zijn. Draag ook een muts als het echt koud wordt, want ongeveer veertig procent van je warmte verlies je via het hoofd. En, niet te vergeten: de warming-up. Altijd een aanrader, maar als het koud is, is een warming-up echt essentieel. Je voorkomt er spierirritaties – en in het ergste geval blessures – mee.

Meedoen?

Zin om mee te rennen? Op viva.nl/egmondmarathon kun je je inschrijven. Meer informatie vind je hier.

Beeld: thinkstock