Loop mee voor het goede doel met #WalkInHerShoes!

Als wij wat willen eten of drinken, lopen we gewoon even naar de supermarkt om de hoek. Of we pakken een glas water uit de kraan.

Helaas is dat niet voor iedereen zo gemakkelijk: in de armste landen van de wereld zijn vrouwen de hele dag met zorgtaken bezig: vaak moeten ze urenlang lopen voor wat water en eten.

Het zou een stuk schelen als ze daarvoor minder afhankelijk zouden zijn. Maar da’s makkelijk gezegd dan gedaan; daarvoor hebben deze vrouwen een eigen inkomen nodig. Bijvoorbeeld door een eigen bedrijfje te beginnen, zodat ze economisch onafhankelijk worden.

Jij kunt helpen!

CARE Nederland probeert deze vrouwen hierbij te helpen. En daarvoor hebben ze jouw hulp nodig! Wat moet je doen? Trek je lekkerste sneakers uit de kast en stap in de actieweek van 22 t/m 28 juni even in de schoenen van deze vrouwen voor de actie ‘Walk in her shoes‘.
Van CARE krijg je een stappenteller, een boekje met tips, schoenveters en een armbandje, zodat je ready to go bent voor de actie. Of je nu die week op kantoor de trap neemt in plaats van de lift, na het eten een wandelingetje maakt of lopend naar de stad gaat en je auto/fiets laat staan: als je maar extra stappen zet. Je kunt natuurlijk ook samen met een vriend(in) een extra rondje lopen. Laat je hierbij sponsoren door familie en vrienden en de opbrengst gaat naar #WalkInHerShoes. Win/win dus: jij werkt aan je conditie, de vrouwen krijgen geld om hun onderneming te starten.

Wat wordt er met de opbrengst gedaan?

  • Voor 30 euro krijgt een vrouw bijvoorbeeld al een startkapitaal om haar onderneming te starten.
  • Met 50 euro vergoed je het lidmaatschap van 1 vrouw in de spaar- en leengroep.
  • Voor 75 euro heeft een village agent, die de vrouwen van de spaar-en leengroep begeleidt, een motorfiets om de vrouwen in de dorpen te bereiken.
  • Voor 250 euro ontvangt een village agent een opleiding waarin zij of hij leert hoe anderen te helpen bij het opzetten en begeleiden van een spaar-en leengroep.

Meedoen of meer info lezen? Dan kan via walkinhershoes.nl!