Low budget kinderfeestje

geroosterde venkel

Elk jaar is het weer een uitdaging om een kinderfeestje in elkaar te zetten voor je jarige spruit. Een leuk feest hangt niet af van de grote van je budget, maar het plezier van de kinderen. Hier vind je de leukste low budget kinderfeestjes. Plezier zullen ze zeker hebben!

Model in één dag
Wil je een leuk verjaardagspartijtje voor meisjes organiseren? Ga dan voor het thema model in één dag. Veel jonge meisjes dromen ervan om voor de camera te staan en te poseren als een echt model. Kies een thema en laat ieder kind zich verkleden. Houd daarna een echte fotoshoot en laat de leukste foto’s afdrukken als herinnering.

Sportieve verjaardag
Je kunt je kinderen sportief feest laten vieren. Zeker in het voorjaar en de zomer is dit een goede optie en het wordt het steeds populairder. Voornamelijk onder de jongens. Je kunt met ze gaan voetballen, een leuke buitenactiviteit doen of een leuke speurtocht organiseren.

Kinderboerderij of speeltuin
Kinderen vinden het prachtig om naar een kinderboerderij of een speeltuin te gaan. Natuurlijk moet het weer dit wel toelaten. Hier kan je ze een beetje hun eigen gang laten gaan. Verwen ze tussendoor met een lekker ijsje en ’s avonds met een patatje.

Speelotheek
Een lidmaatschap bij een spelotheek is voor een heel jaar geldig. Je betaalt alleen voor het geleende speelgoed een kleine vergoeding. Vaak hebben spelotheken speelgoed dat ouders vaak niet kopen of in huis hebben. Speelgoed waaraan je kunt denken zijn ballenbakken, verkleedspullen, trampolines en springkussens. Dit is altijd leuk voor een kinderfeestje. Kijk voor een spelotheek bij jou in de buurt op Vereniging Speelotheken Nederland.

Feestdoos
Een feestdoos is een doos met allerlei leuke spelletjes, verkleedspullen, knutselopdracht etcetera. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, zoals prinsessen, carnaval, kermis, ridders en sprookjes. Je bepaalt het thema en plaatst dan een reservering voor de feestdoos. Op de dag van het feestje haal je de doos op en je kunt zo aan de slag!

Thuisbioscoop
Naar de bioscoop gaan met tien kinderen is al snel heel prijzig. En dan is dit zelfs nog zonder hapjes en drankjes. Maar je kunt natuurlijk ook een thuisbioscoop maken. Dat is eenvoudig en snel voor elkaar te krijgen. Huur een leuke film of leen een film. Hetzelfde geldt voor de beamer. Zorg voor een leuk hoekje met kussens en zitzakken voor het echte lounge voel. Doe de gordijnen dicht, demp het licht en zet natuurlijk het geluid iets harder dan normaal voor het echte bioscoop gevoel. Laat de kinderen heerlijk genieten van de film terwijl jij lekkere pannenkoeken maakt. Ondertussen laat je ze snoepen van wat popcorn.

Knutseldag
Met knutselen kunnen kinderen zich uren vermaken. Je kunt het zo gek niet bedenken: kleien, sieraden maken, kleren versieren en verven. Haal al het benodigde knutselmateriaal in huis en de kinderen zullen hun creativiteit laten zien. Je zult verrast zijn wat voor fantasie ze allemaal hebben.

Pyjamafeestje
Wanneer de kinderen wat ouder zijn, kan je gerust een pyjamafeestje organiseren. Zorg dan voor lekker snacks, een spannende en/of leuke films, make-up en knutselspullen. Als de kinderen oud genoeg zijn, is een speurtocht in de avonduren heel erg leuk. Ze zullen zich uitstekend vermaken.