Maak de kerst babyproof!

geroosterde venkel

Kerst is erg leuk, maar voor een baby is het een dag als alle anderen. Behalve dat er iets meer mensen zijn, er iets meer te doen is, er wat meer gevaren op de loer liggen en er een heleboel is om nieuwsgierig van te worden.

Nieuwsgierig
Wat jullie aan het doen zijn, wil hij of zij ook meemaken! Je baby kruipt onder de tafel en trekt zich op aan het tafellaken. Shit, daar had je niet aan gedacht, nog net kun je het kleed vastgrijpen en is er een ongelukje voorkomen. Maar stel je toch eens voor! Alle glazen om, scherven overal, een omgevallen kaars die de kerst behoorlijk had kunnen verzieken. Onze tip: Een tafelkleed kopen dat net iets kleiner is of, ietwat kaal, geen tafelkleed gebruiken.

Spelen
Daarnaast is het geluid en de drukte voor kleine kinderen iets minder gezellig dan dat wij dat ervaren. Het humeur van je zoon of dochter kan daardoor omslaan en kan het geluid in de woonkamer vergezeld worden van gejengel. Om dit te voorkomen kun je het beste een hoekje in het huis creëren waar je kindje ongestoord kan spelen of even lekker kan indutten.

Kerstballen
‘Pas ook op met de kerstboom’, is vast iets wat je al eerder hebt gehoord. Ook al is het misschien wat minder mooi, het is verstandig plastic ballen te gebruiken. Mocht er eentje vallen, dan heeft je baby niet direct een stukje glas in zijn handen of erger nog, in zijn mond.

Kerstmis
Maar naast al die gevaren zijn er nog altijd leuke dingen aan kerst! Vertel ook je baby bijvoorbeeld eens waarom je kerst viert en wat er die dag gaat gebeuren. Zo ook kan hij zich bewust of onbewust voorbereiden op een drukke maar leuke dag!

Rustmomentje
Wees niet te pakkerig met hem, doe zoals je altijd doet en laat hem rustig kennis maken met de visite. Zorg voor genoeg speelgoed, speeltijd, alleentijd en koop desnoods wat dvd’s extra in. Zeg ook tegen de andere kinderen dat hij of zij op sommige momenten van de dag even zijn rust nodig heeft.