maandag: Boerenkoolstamppot met uitjes

geroosterde venkel

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 675 kcal p.p.)

600 g gesneden boerenkool
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
1 ambachtelijke rookworst (ca. 300 g)
50 g boter
3 el gebakken uitjes

Doe de boerenkool in een pan. Leg er de aardappelen op en voeg een flinke bodem water toe. Breng aan de kook. Leg de rookworst in de pan en kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Neem de rookworst uit de pan en giet de boerenkool met de aardappelen af; vang het kookvocht op. Stamp de boerenkool met de aardappelen, de boter en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep er de gebakken uitjes met zout en peper naar smaak door. Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de boerenkoolstamppot. Lekker met piccalilly.