maandag: Farfalle met doperwtjes en tomaat

geroosterde venkel

Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 635 kcal p.p.)

300 g farfalle
400 g tuinerwtjes (diepvries)
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
350 g trostomaten, in partjes
100 ml kookroom
250 g geraspte belegen kaas
4 el basilicum, fijngesneden

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de tuinerwtjes in een bodem water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verwarm in een ruime pan de olijfolie en fruit de knoflook 1 min. op een laag vuur. Giet de pasta af maar vang 100 ml van het kookvocht op. Schep de pasta, de knoflookolie, de afgegoten tuinerwtjes, de tomaat, de room, zout en peper naar smaak en 3 el basilicum door elkaar. Schep er 200 g geraspte kaas en voldoende kookvocht tot een smeuïge pasta ontstaat door. Verdeel de pasta over
4 diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de laatste el basilicum.