Mam en pap schrijven hun herinneringen

geroosterde venkel

Zo snel, dat je je ze later vaak niet meer kunt herinneren. In het prachtige album Mam en pap vertellen over jou! kunnen alle grote en kleine momenten uit het jonge leven van je kind worden vastgelegd.

Maar we hebben het hier niet over ‘weer een babyboek’ waar alleen mama af en toe iets inkrabbelt. In dit boek is ook plaats gemaakt voor familieleden en vrienden en: voor het kind zelf!

Van zwangerschap tot pubertijd
In Mam en pap vertellen over jou! kun je als ouder vanaf het prille begin van de zwangerschap tot aan de leeftijd van twaalf jaar, de ontwikkeling van je kind, je gedachten, gevoelens en ervaringen vastleggen. Ook voor de tienerjaren is een apart hoofdstuk opgenomen. Het persoonlijke verslag omvat dus de hele jeugd met alle ups en downs van je kind.

Vragen over vroeger
Kinderen stellen veel vragen aan hun ouders. Wat was één van jullie mooiste momenten tijdens de zwangerschap? Was ik verlegen? Wat vond ik van mijn eerste echte schooldag? Hoe vierden we mijn verjaardagen? Wat vonden jullie van mijn eerste vriendje/vriendinnetje? Al deze vragen staan in het boek. Ze inspireren je om nóg meer herinneringen op te schrijven.

Bijdragen van familie en vrienden
Het boek biedt op een aantal plaatsen ook ruimte voor berichtjes en verjaardagwensen aan andere mensen die belangrijk zijn voor het jonge kind. Naast de ouders zijn dat broertjes en zusjes, grootouders, ooms, tantes en goede vrienden. Hun kijk op het jonge leven van jullie kind kan soms heel anders zijn dan die van de ouders zelf. Het samen invullen – bijvoorbeeld op een verjaardag – is een bijzonder gezellige bezigheid. Al die verschillende invalshoeken maken het extra interessant. Door het erbij plakken van foto’s en andere herinneringen wordt het een uniek document.

De kinderstem
Al ben je klein: je hebt wél een eigen mening. Daarom zijn er speciale pagina’s vrijgehouden waar het kind vanaf het derde jaar een bijdrage kan leveren aan de herinneringen: een tekening of misschien wel een zelf geschreven prille opinie. Het is spannend om met pap of mam aan het album te mogen werken. En later is het natuurlijk erg leuk om terug te zien wat een praatjesmaker je als kind was!

Een dierbaar cadeau
Zo groeit het album met de jaren uit tot een kostbare herinnering aan de jeugdjaren in het gezin. Om zorgvuldig te bewaren en uiteindelijk aan je kind mee te geven als bijzonder persoonlijk cadeau.

Titel: Mam en pap vertellen over jou!
Auteur: Elma van Vliet
Uitgever: Het Spectrum
ISBN: 9027446466