Meisje (9) kritisch op McDonald’s

geroosterde venkel

Hannah Robertson vindt het speelgoed en de tekenfilmfiguren die grote bedrijven als McDonald’s inzetten niet eerlijk. Ze meent dat zij ‘kinderen in de val proberen te lokken om hen zo dingen te laten eten die niet goed zijn voor hen’. Het meisje maakt samen met haar moeder kookvideo’s voor kinderen om te laten zien dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn. “We leren hen dat fruit en groenten kinderen gezonder, slimmer en gelukkiger maken, want dat is de waarheid”, stelt Hannah. “Meneer Thompson, wilt u niet dat kinderen gezond zijn, zodat ze een lang en gelukkig leven kunnen hebben?”

Appels in Happy Meals
Don Thompson bedankt het meisje voor haar vraag en antwoordt: “Ten eerste, we verkopen geen junkfood, Hannah. Mijn kinderen aten ook McDonald’s toen ze zo oud waren als jij en mijn zoon, die hier vandaag ook is, was een sporter. Samen kookten we ook regelmatig en we aten eveneens veel fruit en groenten. McDonald’s verkoopt veel gezonde producten, zoals appels in Happy Meals en salades voor één dollar.” Thompson hoopt in de toekomst nog meer gezonde producten te verkopen.

Kritiek
Hannah was samen met haar moeder, die lid is van de non-profitorganisatie Corporate Accountability International die zich onder meer inzet op het gebied van gezondheid, aanwezig bij de aandeelhoudersvergadering. Volgens critici is Hannah in haar betoog duidelijk geholpen door een volwassene. “Nou, ik denk na over wat ik in gedachten zeg en niet veel mensen doen dat”, aldus het meisje. Beluister hieronder het fragment.

Bron: ABC News