Mexicaanse variant steak tartare

Ingrediënten:
– kogelbiefstuk
– avocado
– peper en zout
– lepeltje salsasaus
– sjalot
– beetje mayonaise of créme fraîche
– kwartelei of gewoon ei
– tortilla chips

Bereiding:
Snij de biefstuk zo fijn mogelijk, beetje peper toevoegen (zout zou ik niet doen want de taco chips zijn al erg zout). Maak guacamole saus naar smaak. Beetje mayo of créme fraîche, een lepeltje salsasaus en wat verse kruiden (heb het deze keer, zie foto, het neutraal gehouden). Een kwartelei of gewoon ei in een bakje met een heel klein beetje peper en zout mengen. Het mengsel klutsen in de koekenpan. U kunt uiteraard ook kiezen voor een ander soort ei, hard gekookt enz.

Vul de amuse glaasjes met een laagje guacamole saus, dan een laag steak tartare en dan een laagje verkruimelde tortilla chips en daar bovenop het gerulde ei. Gegarneerd op de rand met een tortillachip.

Wilt u liever een voorgerecht, idem voorbereiding. U kunt dan nog wat tortilla chips apart serveren met guacamole saus en/of salsasaus. Ook kunt u ipv tortillachips van die zachte kant en klare tortilla`s opwarmen, in slices snijden en erbij serveren.