Mobiele telefoon

geroosterde venkel

Zo lang geleden lijkt het niet, dat ik een zomerbaantje op een camping had. Op een dag kwam er een geheimzinnige caravan aan, met twee geheimzinnige mannen, die 2 dagen lang een geheimzinnig apparaat meesleepten: Het leek op een grote stalen schoenendoos. Er zat een lange antenne aan, een kruldraad en grote hoorn. Jawel, mijn eerste ontmoeting met een mobiele telefoon! (Wie die mannen waren en wat ze met dat enorme geval deden heb ik trouwens nooit durven vragen).

Ik snapte er niks van: Hoezo zou je altijd een telefoon mee wíllen slepen? En jee, dan kon je dus ook bellen als je in de supermarkt was? Of als je aan de bar hing? Compleet bízar vond ik dat idee.

Nog iets later had mijn avantgardistische zus een mobiele telefoon. Nou ja! Er was een mobiele telefoon in mijn familie! Superinteressant natuurlijk, maar waarom je óveral gebeld zou moeten kunnen worden, ontging me nog steeds compleet.

Laatst (voor mijn gevoel slechts enkele jaartjes later) betrapte ik mezelf erop dat ik echt supergeïrriteerd was, omdat ik iemand probeerde te bereiken, die (bleek later) haar telefoon thuis had laten liggen. Wat? Je telefoon vergeten? Dan ben je compleet onbereikbaar! Hoe ongelofelijk erg!

Anyway, hoezo kom ik nu met dit hele verhaal? Misschien had je al gezien dat we hier op de site een superdeluxe fantastische telefoon weg mogen geven. Je kunt er overal mee internetten, foto’s en filmpjes maken, films en muziek afspelen, snel smsen, je weg vinden, mailen, chatten, je facebook-, hyves- en twitter accounts updaten en nog van alles meer. Misschien trouwens ook wel bellen!