Mokkacake

geroosterde venkel

Naast de boterham net draaide ik net even een beslag voor een mokkacake die nu in de oven mooi bruin bakt. Mmm… het hele huis begint al heerlijk te ruiken.

Mokkacake, voor zo’n 10 plakken:

200 g boter
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
50 ml melk
200 g zelfrijzend bakmeel
8 afgestreken tl oploskoffie

Klop de boter met de suikers romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop steeds glad. Voeg als laatste de melk toe. Zeef het bakmeel boven het beslag en mix erdoor. Los de oploskoffie op in 2 theelepels warm water en roer door het beslag, tot deze egaal lichtbruin gekleurd is. Schep het beslag in een ingevet cakeblik en bak in de voorverwarmde oven in ca. 75 minuten mooi bruin en gaar.

Tip Maak een ronde cake en bestrijk de cake na afkoelen met koffieglazuur; roer hiervoor een paar eetlepels poedersuiker met een paar druppels sterk aangemaakte oploskoffie tot een dik glazuur. Steek er eventueel wat mokkaboontjes in.