Naar Parijs met het hele gezin

geroosterde venkel

Euro Disney is vlakbij, dus een combinatie is gauw gemaakt. Parijs herbergt een eeuwenoude geschiedenis, met vele musea en bezienswaardigheden. Maar wat zijn nou de leukste adresjes voor jou en je gezin? Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Parijs, filmstad
Natuurlijk staat de Franse hoofdstad bekend als modestad, maar wist je dat het ook een echte filmstad is? Parijs heeft maar liefst 135 bioscopen. De Rex bioscoop is leuk om eens met je gezin te bezoeken. Hij is in 1932 gebouwd en tot op de dag van vandaag kun je er met 2800 mensen tegelijk naar de film. Daarnaast mag je hier een kijkje achter de schermen nemen, waarbij je af en toe het idee hebt dat je zelf in een film meespeelt. Een leuke, interactieve tocht door de filmgeschiedenis.

Poppenmuseum
Heb je alleen dochters? Of een zoon die van poppen houdt? Dan mag een bezoek aan Musée de la Poupée niet ontbreken. Een echt poppenmuseum, met zo’n 350 poppen. Daarnaast hebben poppenmeubeltjes, kleertjes en andere te gekke spullen. En is de favoriete pop van je dochter kapot? Neem haar mee, want soms is er een speciaal poppenziekenhuis geopend waar de pop weer helemaal kan herstellen.

Magisch museum
Ga de trap af naar de kelder en je komt in de wereld van magie en illusie. Bewonder de magische spiegels, goochelspullen én de kist waarin mensen in twee worden gezaagd. Misschien ontdekken jullie wel hoe het werkt. Ook is er in Musée de la Magie een goochelshow van twintig minuten.

Wil je nog meer leuke adresjes? Kijk dan in het Kidskompas Parijs, dat staat bomvol tips zodat je deze prachtige stad samen met jouw kind kan ontdekken.