Nederlandse vrouw blij met haar lichaam

geroosterde venkel

Wij Nederlandse vrouwen zijn blij met ons lijf, tevreden met onze looks! Bijna 60 procent van de Nederlandse vrouwen geeft haar lichaam een 7 of hoger als rapportcijfer. Dat blijkt uit het zelfbeeldonderzoek van VIVA.

“Liever curvy als Beyoncé dan klein en fijn als Kate Moss!”

Rondingen

Opvallend is dat slank niet langer de norm is. De rondgingen van Beyoncé, dáár zijn we pas jaloers op. Curves zijn het meest begerenswaardig, aldus 31 procent van de vrouwen.

Een sportief lichaam a la Camerons Diaz scoort 28 procent. Het slanke lijfje van Kate Moss begeert slechts 9 procent.

Hoewel het uiterlijk de Nederlandse vrouw wel behoorlijk bezig houdt, is het hebben van een makkelijk maatje niet langer belangrijk.

35 procent zegt weleens jaloers te zijn op hot body’s van celebs in de media. 9 procent zegt er zelfs een minderwaardigheidscomplex van te krijgen.

Bikiniklaar

Ook blijft het bikiniseizoen voor veel vrouwen stressvol. Zo baalt 1 op de 3 vrouwen als een stekker dat ze niet eerder naar de sportschool is gehold om wat extra kilootjes te lozen. 16 procent is daadwerkelijk tijdig naar de sportschool gegaan om bikini ready te worden voor de zomer.

En naast het lijf, wat vinden we van ons gezicht? Veruit het meest tevreden is de Nederlandse vrouw met haar ogen (28 procent). Ook over haar kapsel (18 procent) en gezicht (17 procent) is ze positief en haar figuur als geheel (17 procent) kan er ook goed mee door.

Minder vinden we de drie B’s, die worden vaak genoemd als zorgenregio’s: 33 procent is het minst tevreden over haar buik. Benen scoren 23 procent, borsten 13 procent.

Alles bij elkaar opgeteld is de conclusie dat 60 procent een positief zelfbeeld heeft. Hoezee! 40 procent zegt niet aan zich te laten sleutelen, zelfs als geld geen issue zou zijn.

Bron: VIVA