Nieuw jaar, nieuwe dromen!

samenwonen sparen

De kop van het nieuwe jaar is eraf en jij en je vriend(in) zitten vast vol plannen en dromen voor de rest van het jaar. Een mooie reis, bijvoorbeeld. Dit jaar zijn verre reizen helemaal hot. Omdat veel vliegtuigmaatschappijen stunten met prijzen, zijn vakanties naar bijvoorbeeld Thailand en Zuid-Afrika een stuk beter betaalbaar geworden. Klinkt goed!

Huismetamorfose
Of misschien dromen jij en je geliefde wel van een compleet nieuwe inrichting van jullie huis, want de meubels die jullie hebben aangeschaft toen jullie gingen samenwonen, zijn stiekem wel weer aan vervanging toe. Daarvoor kun je inspiratie putten uit de trends voor 2014. Zo is Scandinavisch design bezig met een opmars; knusse inrichtingen met robuuste en natuurlijke (houten) materialen. Daarvoor hoef je echt niet alleen op zoek naar splinternieuwe designspullen. Maar toch – je hebt het geld voor zo’n mooie reis of herinrichting waarschijnlijk niet à la minute gereed staan op je spaarrekening.

Sparen maar!
Er moet dus gespaard worden! Daarbij is het handig om van tevoren wat zaken te checken – zeker als je net bent gaan samenwonen. Is het slim om een gezamenlijke rekening te openen? Of is lenen misschien een optie? En kun je spaargeld van jou en je vriend(in) bundelen om een potje te maken voor zo’n grote droom of toekomstwens?

Zou jij wel wat meer willen weten over sparen of lenen? Dat komt goed uit, want op het VIVA-forum zitten diverse financiële adviseurs klaar van ABN AMRO (kennispartner van VIVA) om al jullie vragen over samenwonen en sparen/lenen van een antwoord te voorzien. Doe alvast wat inspiratie op de site van ABN AMRO. Of check het topic op de eerder gestelde vragen; wellicht zit er wel een nuttig antwoord tussen. Zo is er al respons op de vraag hoe het werkt om een gezamenlijke rekening te sluiten.

Borrelt er al een vraag – of misschien wel meer – bij je naar boven? Surf dan als de wiedeweerga naar het topic en stel je vraag aan de ABN AMRO-adviseurs!

© beeld: Thinkstock