Nieuwe trend: sieraden van moedermelk

geroosterde venkel

Volgens Allicia Mogavero van de shop Mommy Milk Creations zijn de sieraden enorm populair en kan ze de orders “amper aan”, zo vertelt ze aan de Daily Mail.

Plastic zak
De vrouw, zelf moeder van een driejarige, vraagt klanten twee eetlepels moedermelk op te sturen in een afgesloten plastic zak. Vervolgens ‘plastificeert’ ze de melk en vormt ze deze om tot miniatuurharten, manen, sterren, voetjes of handjes. Daarna wordt de hanger voorzien van een transparante harslaag en een ringetje en eventueel bevestigt aan een bijpassende ketting. Mogavero verkoopt ook bedels die geschikt zijn voor aan een armband. De sieraden met moedermelk kunnen geleverd worden met een kindernaam of een speciale boodschap.

Kleur
Mogavero laat weten dat de kleur van de hanger afhangt van de sample die ze toegestuurd krijgt. Geen enkele bedel is hetzelfde. De ontwerpster rekent een kleine 50 euro voor een kleine bedel en tot 96 euro voor een hanger met bijpassende ketting.

‘Prachtige herinnering’
Klanten van Mogavero vinden de hangers naar verluidt een “prachtige herinnering aan een bijzondere periode”. Het doet hen denken aan “de band die ze hebben opgebouwd” met hun kind. Op de blog Baby Center kunnen de bedels ook op positieve reacties rekenen. Op Etsy.com wordt echter ook zeep verkocht dat is gemaakt van moedermelk en dat wordt op de blog veel minder gewaardeerd en zelfs als ‘vies’ omschreven.

Zijn deze sieraden banaal of juist leuk? Laat het hieronder weten.

Bron: Daily Mail