Nog een keer over afvallen…

geroosterde venkel

Machteld schrijft:

Net als heel veel andere mensen (en honden) ben ik dit nieuwe jaar begonnen met lijnen. Tien kilo moet er in eerste instantie af. Ik heb een soort combi gemaakt van Sonja Bakkeren (kan mij het schelen als het uit is, als het maar werkt!) en de tips van onze eigen Sonja Kimpe (daar kom ik in een volgende blog op terug). En, tatatata… ik ben al anderhalve kilo kwijt.
Nu merk ik dat afvallen niet alleen een kwestie van minder eten en meer bewegen is. Het psychologische aspect is minstens zo belangrijk. Niet aan eten/lekkere dingen denken is best moeilijk. Zeker als je achter de computer zit, tv kijkt of iets anders inactiefs aan het doen bent. Daarom heb ik tien dingen bedacht die je kunt doen zonder aan eten te denken. Simpelweg omdat je te druk bezig bent, in een flow raakt, niet in staat bent te eten, of er vieze handen van krijgt.
En… van alle tips krijg je ook nog een heel goed gevoel.
Dat is dus feel good en afvallen tegelijkertijd!

1. Wandeling in de natuur maken zonder geld op zak (zodat je niet in de verleiding komt om in die gezellige uitspanning in het bos koffie met warm appelgebak te nemen)

2. Een kastje, stoel, tafel of muur schilderen (in een vrolijk kleurtje zodat je interieur er flink van opkikkert: Feelgoodgarantie!)

3. Vrijen
4. Lekker in bed kruipen met een goed boek (ook gewoon midden op de dag. In het weekend bijvoorbeeld: Feelgoodgarantie!)

5. Een lang warm bubbelbad nemen/ naar de sauna/ gaan zwemmen

6. Slapen

7. Je kledingkast uitmesten en alle kleding die je niet meer draagt/past weggooien of weggeven (houd 1 kledingstuk dat ietsje te klein is apart en trek het aan als je een paar kilo kwijt bent: Feelgoodgarantie!)

8. Uren kletsen aan de telefoon

9. Schoonmaken (Koop een schoonmaakmiddel met een heel lekker geurtje: Feelgoodgarantie!)

10. Planten verpotten (of een ander klusje waar je vieze handen van krijgt)