Baby herkent liedjes van moeder al voor de geboorte

geroosterde venkel

Ongeboren baby’s horen en onthouden de geluiden die de moeder maakt wanneer zij deze vaak herhaalt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Florida onder zwangere vrouwen. 

Gedurende zes weken zongen de zwangere vrouwen elke dag drie keer achter elkaar hetzelfde kinderversje. Wanneer daarna een onbekende vrouw het liedje zong dat de moeder al die tijd had gedaan, vertraagde de hartslag van de baby. Bij andere liedjes gebeurde dit niet. Een ongeboren baby onthoud dus al wat de moeder zegt.

Dit onderzoek bewijst dat een baby al begint  met leren in de buik. Charlene Krueger, de leider van het onderzoek, zegt dat de foetus de stem van de moeder herkent en hierop reageert. Het horen van de stem van de moeder zou een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van het ongeboren kind. Dus pas op met wat je zegt of met te harde geluiden, want de kleine luistert mee!

4 liedjes die je kunt zingen voor je ongeboren baby

Visje, visje in het water:

Take your time girl live – Niels Geusebroek zingt op het ritme van de hartslag van het ongeboren baby’tje van Hannelore Zwitserlood van Radio 538:

Twinkle Twinkle kleine ster:

Mozart voor baby’s – ook heel mooi zonder zang:

Lees meer over dit onderwerp op NU.nl