Onze vagina-expert!

geroosterde venkel

Jasperina schrijft:

Vorig jaar lanceerden we de Penisspecial, dat betekende heel veel lol en weetjes waar we nog nooit van gehoord hadden. Elke dag viel er wel een keer de zin: “Wat? Dat meen je. Dat wist ik niet!” Alles over de penis leerden we van collega Astrid, als bedenker en auteur van de special had zij zich namelijk binnen korte tijd ontpopt als een ware expert. Kwamen haar ouders bij haar thuis, dan schoof ze eerst met een stalen gezicht de stapels penis-literatuur aan de kant voor ze de koffie serveerde en ook tijdens de lunch hoefden wij ons geen moment meer te vervelen.

Met een stalen gezicht onderwierp Astrid een gigolo aan een diepte-interview en keek ze toe hoe een enorme neppiemel gemasseerd werd tijdens een leerzame workshop. Toen na de lancering Ruud de Wild van Radio 538 met onze penisexpert wilde bellen, waren wij allemaal heel trots op Astrid. Want terwijl de rest van de redactie plaatsvervangende klamme handjes had, grapte en lulde Astrid zich door het gesprek heen alsof het haar dagelijks werk was.

Na de penisspecial kon de vaginaspecial natuurlijk niet uitblijven, vond ook Astrid. Er viel een stuk minder te lachen en daar gingen vervolgens onze lunchgesprekken over: waarom de vagina als onderwerp een stuk gevoeliger ligt dan de penis. Is het omdat het om onszelf gaat? Is het omdat er meer een taboe op rust? Kwamen we vorig jaar moeiteloos op ideeën als het peniskwartet, de penisgame, tal van penissongs en koosnaampjes… de vagina bezorgde ons writersblock en diepe denkrimpels.

Gelukkig was daar opnieuw Astrid! Die beet zich vast in het onderwerp en suste ons wekelijks met een ‘het komt allemaal goed’. Zelfs toen ze met zwangerschapsverlof ging, mama werd van zoontje Myko mochten wij ons nergens mee bemoeien. Tussen de huiltjes en slaapjes door voltooide ze de Vaginaspecial.

En wat hebben we weer een lol op de redactie, want Astrid weet zelfs van een serieus onderwerp als de vagina iets leuks te maken. Toch wel! En omdat ze nog steeds met verlof is, bellen we af en toe met Astrid en zeggen we: “Dat wat ik nu lees, dat wist ik niet! Hoe weet jij dat nou weer” En dan horen we Astrid aan de andere kant van de lijn mysterieus zwijgen. Tsja je bent een expert of je bent het niet!

Ga snel naar de vaginaspecial!