Ouch! Recensenten over Cats: ‘Het is een nooit eerder vertoonde ramp’

cats taylor swift

Donderdag ging de verfilming van hitmusical Cats in première. De film heeft, ondanks de ijzersterke cast, weinig lovende kritieken gekregen. Volgens recensenten zou het een “nooit eerder vertoonde ramp”, zijn en “een zeldzame en met sterren bezaaide calamiteit waar je mond van openvalt.”

Lees ook: Raden maar: herken jij alle sterren verkleed als kat in de geweldige trailer van Cats?

Na veel gehype is Cats eindelijk uit, maar het merendeel van de recensies laat niets heel van de verfilming van de hitmusical. Zelfs met een sterrencast, die onder anderen bestaat uit Idris Elba, Judi Dench, James Corden en Taylor Swift, is Cats niet op zijn pootjes terecht gekomen. Zo zegt Variety dat ‘negen levens niet genoeg zouden zijn voor de sterren om hun betrokkenheid bij deze slecht uitgevoerde verfilming van Andrew Lloyd Webbers hitmusical te boven te komen.’ De Engelse krant Telegraph gaf de film zelfs een beoordeling van nul sterren!

Filmrecensent Ab Zagt, van het AD, is ook al kritisch over de film. Hij vond dat de film een duidelijk plot miste: ‘Het verhaal is niet meer dan een talentenjacht voor straatkatten die een langer leven willen’, ook zouden de als katten verklede acteurs er soms afstotelijk en potsierlijk uitzien, en voor amper empathie zorgen bij de kijker.

Jason Derulo
Jason Derulo, die in de film te zien is als de kat Rum Tum Tuggers, verdedigde de film tegen het kritiek. Tegen TMZ zei de zanger dat de film een ‘ongelooflijk stuk kunst’ was. Ook had de zanger geen goed woord over voor de recensenten: “Wat weten zij er nou weer van? Hebben zij ooit in hun leven zelf een film gemaakt?”

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: AD