Paas-rollade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een lekkere Paasrollade, wat zowel als hoofd- als voorgerecht geserveerd kan worden.

Ingrediënten:

– varkensrollade (uiteraard is lam of kip ook erg lekker)
– paar vastkokende aardappels
– kerrie saus
– peper en zout
– honing en mosterd
– paprika,sjalot of rode peper
– evt. ananas
– kerriesaus

Bereiding:
Rollade gepeperd en gezout, en rondom in een braadpan gebraden. Daarna helemaal ingesmeerd met honing en mosterd. Zelf heb ik mosterdsaus gebruikt maar naar smaak kunt u ook een scherpere mosterd gebruiken.
De rollade in een braadslee gelegd met het braadvocht. Zelf gebruik ik een oven thermometer zodat ik rond de 70 graden weet dat die goed is. U kunt uiteraard ook de rollade gewoon verder in de braadpan laten sudderen.
Af en toe de rollade in de oven arroseren (het braadvocht met een lepel over de rollade scheppen).

De tijd is een beetje afhankelijk van de grootte maar ik had een rollade van een kilo en was ongeveer een uur kwijt. Indien u temperatuurmeter heeft dan kunt u ook nog kiezen om het langer op een lagere temperatuur te garen.
Zelf heb ik het deze keer gegaard op een temperatuur van 180 graden.

Voor de garnering erbij (indien u er een hoofdgerecht van maakt uiteraard wat meer);
Paprika (evt. rode peper) met een slalotje garen. Aardappels in kleine blokjes snijden en  koken, vastkokende aardappels zijn hierbij erg lekker bij. Zelf heb ik ze even in de magnetron gekookt, ongeveer 10 min, kan uiteraard ook gewoon op het gasfornuis.

Voor het voorgerecht heb ik geen zware kerriesaus gebruikt maar een lichtere variatie van olie, azijn, kerrie, peper en zout en wat mosterdsaus (verse kruiden naar smaak). Dit alleen omdat het een voorgerecht is. Voor een hoofdgerecht met misschien wat meer groente, zoals harricot verts/boontjes, dan zou ik echt een dikkere kerriesaus maken.
Wat ik had gedaan omdat het lekker fris is, op het laatst wat ananas in kleine blokjes toevoegen. Het kan ook weggelaten worden als u niet van fruit houdt in uw gerecht.

Verder;
Voor het voorgerecht, snij de rollade in plakken van ong. 5 mm. Voeg de aardappels, paprika/ui/rode peper (evt. ananas) samen en serveer het op de plakken rollade.
Bij een hoofdgerecht rollade, groente en aardappelmengsel apart serveren.