Hallo thuisbioscoop: Pathé biedt vanaf vandaag elke dag een gratis film aan

Pathé gratis films

Nu we allemaal aan huis gekluisterd zijn, zit een lekker avondje naar de bios er voorlopig helaas niet in. Om het leed van de filmliefhebbers een beetje zachter te maken, trakteren Pathé en Pathé Thuis vanaf  maandag 6 april tot en met dinsdag 28 april alle Nederlanders iedere dag op een andere gratis film.

Het gaat dus in totaal om 23 films die te zien zijn via Pathé Thuis, waaronder ‘Rambo: Last Blood’, ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ en ‘Midway’. Zet de popcorn maar alvast klaar!

LEES OOK:
Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

Gratis films van Pathé

Iedere ochtend om 09.00 uur wordt via de socialemediakanalen van Pathé en Pathé Thuis een unieke code gedeeld die dezelfde dag tot 23.59 uur geldig is. Met deze code kan de film van de dag worden bekeken via Pathé Thuis. Alle genres komen voorbij: van romcoms en actie tot thrillers en familiefilms. “Hiermee wordt het thuisblijven in sociale isolatie nét een beetje leuker en hoeven filmfans hun favoriete uitje iets minder te missen. Popcorn erbij en ontspannen maar!”, zegt de bioscoopexploitant. De gratis film waarmee Pathé aftrapt, is Rambo: Last Blood. Kijken? Ga dan naar pathe-thuis.nl/kado en voer de code ‘rambocode’ in om ‘m voor niets te zien.

Bioscoopfilms

De Nederlandse bioscopen zijn in elk geval tot 1 juni gesloten vanwege het coronavirus. Vrijdag maakte Pathé ook bekend dat een aantal grote Nederlandse filmtitels die nog in de bioscopen te zien waren toen de coronacrisis uitbrak, vanaf vrijdag online via Pathé Thuis te bekijken zijn. Het gaat onder meer om de familiefilm Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, de dramafilm Suriname en de romantische komedie Huisvrouwen bestaan niet 2.

Parasite

Veel bioscoopfilms zijn inmiddels legaal online te kijken. Tot de buitenlandse titels die al eerder op de streamingsdienst beschikbaar kwamen tijdens de coronacrisis, behoren hits als de horrorfilm The Invisible Man en meervoudig Oscarwinnaar Parasite. Ook de populaire animatiefilm Sonic, over het supersnelle egeltje dat bekend is van de populaire Sega videogame, is vanaf half april te zien op Pathé Thuis.

Arthouse

Titels die het goed deden in het arthouse-circuit, zijn veelal te kijken via de streamingdienst Picl. Hier is onder meer de bekroonde documentaire Mijn Rembrandt en vrijwel alle titels van het Movies That Matter-festival tegen betaling te kijken. Vanaf half april is op Picl ook J’accuse, de nieuwe film van de omstreden Roman Polanski, te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Flair.nl | Beeld: iStock