Pepy’s Bar: tramezzini-kunstwerkjes

geroosterde venkel

Misschien ga je deze zomer wel nog heerlijk een paar daagjes naar Rome. Voor jou heb ik dan vandaag een adresje dat je niet mag missen! Pepy’s Bar ligt op piazza Barberini, zo’n kleine 10 loopminuutjes van de Trevi-fontein aan de ene kant en nog geen 5 loopminuutjes van de Spaanse Trappen aan de andere kant. Ze maken er de mooiste tramezzini, Italiaanse sandwiches, die ik ooit gezien heb. Je kunt ze ter plekke aan de bar eten of meenemen naar Villa Borghese, dat ook op een steenworp afstand ligt, voor een heerlijke picknick. Mijn favoriet is de tramezzino met tonijn en artisjok. In een naar Rome-verlangende bui maak ik hem wel eens thuis: de smaak komt in de buurt maar zijn uiterlijk vraagt nog veel oefening…

Romeinse sandwich met tonijn en artisjok

1 blikje tonijn op olijfolie
2 el mayonaise
2 tl kappertjes, afgespoeld en fijngehakt
1 blikje artisjokharten, uitgelekt
wit casinobrood, zonder korstjes

Laat de tonijn goed uitlekken en doe het vlees in een kom. Meng met een vork de mayonaise en kappertjes door de tonijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tonijn over sneetjes ontkorst casinobrood en leg op de diagonale middellijn 3 artisjokharten. Verdeel nog wat tonijn tussen de artisjokharten en dek af met sneetjes brood. Snijd de sandwiches diagonaal (en precies door de helft van de artisjokharten door. Verpak ze eventueel in huishoudfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast. Of leg een vochtige schone theedoek kort over de sandwiches zodat het brood niet uitdroogt.