Dít is de perfecte jeans voor jouw figuur

perfecte jeans figuuur

Wedden dat je minstens één spijkerbroek in je kast hebt liggen? En er is zelfs een grote kans dat je er meerdere hebt. Logisch, want spijkerbroeken zijn tijdloos en daarom kun je er eigenlijk nooit te veel van hebben.

Tegenwoordig kun je dan ook uit veel verschillende soorten kiezen. Als we de denimtrends van dit seizoen mogen geloven, zijn de skinny jeans, cropped denim, boyfriend jeans, mom jeans en de flared jeans een must voor de echte denimlovers onder ons.

Sommigen van ons kunnen werkelijk alle jeans rocken, maar niet iedereen is hiermee gezegend (helaas). Zo hangt het vaak van je type figuur af welke spijkerbroek nou echt fantastisch bij je staat. Om je hier meer inzicht in te geven én je een handje te helpen met de zoektocht naar de perfecte jeans, schreef StyleToday het voor je uit.

Peervormig

Bij een peervormig figuur zijn de heupen breder dan de schouders. Verder herken je dit figuur aan de volle bovenbenen en heupen, smalle taille en in verhouding kleine borsten. Met een peervormig figuur staan donkere jeans je het allermooist. Kies bijvoorbeeld voor een zwart of een donkerblauw exemplaar. Ook is de flared jeans een ideale spijkerbroek voor een peervormig figuur.

Zandloper

Een zandloper figuur kun je herkennen aan de volle borsten en een smalle taille. Ook zijn de heupen van een zandloper figuur vaak even breed als de schouders. Heb je een zandloper figuur? Dan kun je het beste voor een high waist denim kiezen. Door dit model komt de verhouding tussen je taille en je heupen nog beter en mooier naar voren. Door de high waist worden je vrouwelijke vormen dus perfect geaccentueerd.

Appelvormig

Een appelvormig figuur is te herkennen aan de slanke benen, weinig taille, smalle heupen en de brede schouders. Past deze omschrijving bij jouw figuur? Kies dan voor een high waist skinny jeans. Dit model verdoezelt je zogenoemde muffin-top en legt de nadruk op je fantastische benen.

Atletisch

Wanneer je een atletisch figuur hebt, zijn je schouders breder dan je (smalle) taille. Ook heeft een atletisch figuur (licht) gespierde benen. Om je vrouwelijke vormen te benadrukken kun je het best voor een spijkerbroek kiezen met een smalle taille zoals de skinny jeans of voor een flare. De flareda jeans zorgt ervoor dat je curvier lijkt dan je daadwerkelijk bent. Door de boyfriend jeans lijkt je bovenlichaam optisch langer.

Klik hier om op StyleToday jeans te shoppen die bij jouw figuur passen!