Pocheren in melk

geroosterde venkel

Ik heb de afgelopen tijd weer heel wat in de keuken geëxperimenteerd en de ontdekking van deze week was hoe lekker en simpel sommige dingen toch kunnen zijn! Vis pocheren in melk! Pocheren is zeg maar het vis of het vlees in een vloeistof langzaam laten garen. Door de vis in melk te pocheren krijgt hij een lekkere zachte smaak en neemt de smaken die in de melk zitten ook sneller over. Je zou kunnen zeggen dat de melk dus een betere smaakoverdracht heeft dan bouillon ( de meer gebruikelijke manier om te pocheren is in bouillon)!

Kabeljauw gepocheerd in melk

melk
peper korrels
citroenschil
ui
laurierblaadje
stuk kabeljauw filet
zout

Breng de melk aan de kook in een pan met de overige ingredienten op de vis na. Als de melk kookt leg je de vis in het vocht en haalt je de pan van het vuur. De vis zal garen in het afkoelende vocht. Dit duurt 3 a 4 minuten of tot de vis stevig aanvoelt.
Van het vocht maak je een lekkere saus door er bijvoorbeeld wat mosterd en een klontje boter door te mengen!