Poes adopteert en voedt eendjes

geroosterde venkel

Ronan en Emma Lally uit de Ierse plaats Clara, Co Offaly, konden hun ogen amper geloven toen ze zagen dat hun witte poes de zorg op zich nam voor de verweesde eendjes.

Opeten
Aanvankelijk was Ronan bang dat hun poes de kleine, gele, donzige diertjes zou opeten, want ze had één van hen in haar mond. Maar het tegenovergestelde bleek het geval te zijn. Zodra de poes ging liggen, rende de eendjes naar haar toe en gingen onder haar liggen. De moederpoes begon meteen naar alle tevredenheid te spinnen. Toen één van haar baasjes haar optilde, zaten twee eendjes ‘vast’ aan het dier.

‘Buitengewoon’
Hoewel het in de video lastig te zien is, lijkt het erop dat de eendjes daadwerkelijk gevoed worden door de poes. Niall Hatch van Birdwatch Ireland die een bezoek aan Ronan en Emma Lally bracht noemt de poes die voor de eendjes zorgt ‘buitengewoon’. Normaliter worden eenden niet gezoogd, laat staan via de tepels van een poes. Volgens Ronan en Emma voedde hun poes wel degelijk de eendjes. “Er was geen water of eten in de buurt, dus de poes kon de eendjes daarin voorzien”, vertelt Emma aan radiostation Midland 103 . Ronan noemt het zogen van de eendjes ‘buitengewoon’.

Bekijk hieronder de video waarin zowel de kittens als de eendjes bij de poes liggen.

Bron: Independant.ie en Midland 103